WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Wat is een Waterflosser en wat zijn de Voordelen?

Wat is een Waterflosser en wat zijn de Voordelen? article banner
Delen

Wat is een waterflosser?

Een waterflosser, ook bekend als een monddouche, is een handapparaat voor mondverzorging dat een straal water tussen je tanden en je tandvlees spuit en voedselresten, tandplak en bacteriën verwijdert. In combinatie met dagelijks flossen verbetert een waterflosser je dagelijkse mondverzorgingsroutine.

Hoewel er veel soorten monddouches zijn, hebben ze allemaal een reservoir om het water in te doen, een elektrische motor om de pomp aan te drijven en een speciaal mondstuk. De motor en pomp zorgen ervoor dat er een stroom van water onder druk uit het reservoir stroomt, door het mondstuk en tussen de tanden, om vastklevende voedseldeeltjes en bacteriën te verwijderen.

Soorten - Er zijn over het algemeen vier verschillende soorten monddouches: staande, snoerloze of batterijbediende, doucheflosser en kraanflosser.

  • Staande - Zwaarste en meest volumineuze van de vier. Het staat op je wastafel en wordt op een stopcontact in de buurt aangesloten. Ze hebben ook een watertank die je moet bijvullen wanneer het water op is.

  • Draadloos of op batterijen - Normaal gesproken slank, klein en draagbaar. Dit type biedt de meeste flexibiliteit en is ideaal voor reizigers. Ze zijn echter niet zo krachtig als staande flossers.

  • Doucheflosser - Wordt aan je douchekop bevestigd, zodat je kunt flossen nadat (of voordat) je hebt gedoucht. Je hebt geen elektriciteit of batterijen nodig en je hoeft je geen zorgen te maken over navullen, maar ze zijn over het algemeen moeilijker te bedienen.

  • Kraanflosser - Het meest voorkomende type waterflosser, vergelijkbaar met doucheflossers, maar met een kabel dat aan de waterkraan wordt bevestigd in plaats van aan de douchekop. Net als doucheflossermodellen zijn ze moeilijk te bedienen.

Drukinstellingen - De meeste hoogwaardige waterflossers hebben instelbare drukcapaciteit, perfect voor personen met gevoelig tandvlees, implantaten of beugels. Een pulserende waterstand is vooral effectief bij het losmaken van moeilijk bereikbare voedseldeeltjes.

Afmeting - Een compact en draadloos ontwerp zorgt voor een grotere wendbaarheid.

Voordelen van de waterflosser

Uitzonderlijke monddouches, zoals die in de Oral-B-serie, beschikken over meerdere modi - zelfs één voor gevoelig tandvlees - die perfect zijn als je problemen hebt met gevoelig tandvlees. Het is ook een zachte maar effectieve manier om kronen, beugels, bruggen en tandheelkundige implantaten te reinigen.

Een ander probleem met dagelijks flossen is dat veel mensen moeite hebben om het goed te doen. De meeste mensen flossen gewoon tussen hun tanden in plaats van dat ze de aanbevolen C-vorm met het flosdraad maken om ervoor te zorgen dat deze goed contact maakt met alle oppervlakken van de tanden. Bovendien kan onjuist flossen zelfs tandvleesschade veroorzaken. Bij waterflossers komt minder techniek kijken dan bij traditioneel flossen, bovendien hoef je niet je handen in je mond te steken of gebruikt flosdraad weg te gooien. Doordat er minder techniek en pijn bij komt kijken, zijn veel mensen eerder geneigd om te flossen.

Moet ik een waterflosser gebruiken?

Waterflossen mag nooit gebruikt worden als vervanging voor regelmatig poetsen en flossen, maar het is een geweldige aanvulling op je dagelijkse routine. Er zijn ook gevallen waarin een waterflosser een effectief hulpmiddel kan zijn:

Bloedend tandvlees - Er zijn een aantal veelvoorkomende redenen waarom je tandvlees kan bloeden. Het eerste is tandvleesontsteking. Tandvleesontsteking, of parodontitis, is een bacteriële tandvleesontsteking. Als het onbehandeld blijft, kan het leiden tot tandverlies. Te hard flossen kan ook bloedend tandvlees veroorzaken. Monddouches kunnen een geweldige manier zijn om probleemgebieden schoon te maken zonder de pijn die wordt veroorzaakt door regelmatig te flossen met flosdraad. Je kunt zelfs een Oral-B waterflosser gebruiken die op de gevoelige modus is ingesteld voordat je flost om voorzichtig zoveel mogelijk voedsel te verwijderen.

Je hebt een beugel - Voedsel zit vaak vast achter beugels en onder draden. Waterflossers zijn ideaal voor het bereiken van die moeilijke zones waar voedseldeeltjes zich verbergen. Tandplak rond haakjes kan meerdere tandheelkundige problemen veroorzaken als deze niet worden behandeld, waaronder tandvleesaandoeningen.

Je hebt een droge mond - Speeksel reinigt op natuurlijke wijze je mond en voorkomt plakkerige tandplak. Bepaalde medicijnen en genetische aanleg kunnen er echter voor zorgen dat sommige mensen niet genoeg speeksel produceren. Dat kan tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken. Een monddouche voegt gemakkelijk vocht toe aan een droge mond en verwijdert plakkerige tandplak.

Eten zit altijd vast tussen je tanden - Sommige mensen hebben meer last van vastzittend voedsel tussen hun tanden dan anderen. Dat kan te wijten zijn aan de vorm van je tanden, of dat ze niet perfect recht staan. Voedsel kan ook vast komen te zitten rond tandheelkundige aanpassingen zoals bruggen en tandimplantaten. Oral-B waterflossers zijn het perfecte hulpmiddel om probleemgebieden schoon te maken voor mensen die meer last hebben van voedsel dat tussen hun tanden blijft zitten, ongeacht of dat nu komt door genetische aanleg, bruggen of implantaten.