WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Waterflossers versus flosdraad

Waterflossers versus flosdraad article banner
Delen

Essentieel onderdeel van een mondverzorgingsroutine

Het wordt aanbevolen om ten minste één keer per dag te flossen en twee keer per dag te poetsen om een goede mondgezondheid te behouden. Flossen verwijdert voedselresten, tandplak en bacteriën op moeilijk bereikbare ruimtes tussen tanden en tandvlees waar je tandenborstel niet bij kan. Zonder dagelijks flossen verkalken bacteriën, veranderen ze in tandsteen en kunnen ze leiden tot tandvleesproblemen.

Waterflosser versus flosdraad

Bij het flossen wordt een dun nylon of teflon draadje in een C-vormig patroon tussen de tanden heen en weer bewogen om tandplak te verwijderen. Een waterflosser, ook bekend als een monddouche, werkt door een dunne, onder druk staande stroom water tussen de tanden door te schieten. Sommigen vinden een waterflosser makkelijker te gebruiken dan traditioneel flosdraad. Er zijn minder handbewegingen en techniek voor nodig.

Als je kiest tussen een waterflosser of flosdraad, denk dan aan::

  • Gebruiksgemak: Flosdraad is vrij eenvoudig te gebruiken, maar zeer technisch intensief. Velen vinden een monddouche veel handiger en een geweldige aanvulling op hun mondverzorgingsroutine.

  • Elektriciteit: De meeste waterflossers zijn elektrisch, dus ze moeten worden aangesloten op een stopcontact in je badkamer.

  • Aanpassing - Hoewel er veel verschillende soorten flosdraad zijn, moet je bij allemaal een dun stukje nylon tussen je tanden bewegen. Deze vorm van flossen houdt niet echt rekening met zaken als gevoelig tandvlees. Een monddouche met meerdere drukinstellingen, vooral één met een gevoelige modus, is geweldig als je gevoelig tandvlees hebt.

Welke is beter?

Het wordt niet aangeraden om traditioneel flossen te vervangen door waterflossen. Waterflossers verwijderen voedseldeeltjes en spoelen tandplak weg door een straal water tussen je tanden te schieten. Het is geen vervanging voor de schraapbeweging van flosdraad waardoor tandplak die tandsteen veroorzaakt- wat tot tandvleesaandoeningen kan leiden - verwijderd wordt. Het is het beste om zowel traditioneel flossen als waterflossen op te nemen in je dagelijkse routine voor een optimale mondhygiëne.

Er zijn echter enkele gevallen waarin een monddouche kan worden gezien als een betere optie dan flossen met flosdraad:

  • Gevoelig tandvlees - Waterflossers kunnen een minder pijnlijke optie zijn voor mensen met gevoelig tandvlees.

  • Beugels - Het water onder druk van een waterflosser is een van de beste manieren om voedsel uit je beugel te halen zonder traditionele flosdraad tussen je tanden te bewegen.

  • Beweeglijkheidsproblemen - Een monddouche kan vooral nuttig zijn voor mensen met artritis of beugels, die moeite hebben met het manoeuvreren van flosdraad.