VOORWAARDEN - TANDSTEEN EN TANDPLAK

Wat is tandplak en tandsteen en hoe voorkom je het?

Wat is tandplak en tandsteen en hoe verwijder je het article banner
Delen

Tandplak is een zeer plakkerige, kleurloze tot lichtgele ophoping van biofilm dat zich regelmatig vormt op de tanden.

Wat is tandplak?

Als speeksel, voedsel en vloeistoffen samenkomen, kunnen ze bacteriële afzettingen produceren, die zich samenhopen op de plek waar je tanden grenzen aan het tandvlees.

Tandplak bevat bacteriën die zuren produceren die je tandglazuur aantasten en je tandvlees kunnen beschadigen. Als het niet behandeld wordt, kan de schade blijvend zijn. Als tandplak zich opeenhoopt en niet wordt verwijderd, kan het mineraliseren, vuil vasthouden en in tandsteen veranderen. Tandplak is de hoofdoorzaak van vele mondproblemen. De meest efficiënte manier om van tandplak af te komen is door gebruik te maken van een elektrische tandenborstel.

Wat is tandsteen?

Tandsteen is een geel- of bruinkleurige afzetting die gevormd wordt als tandplak op je tanden mineraliseert. Of je gevoelig bent voor opbouw van tandsteen verschilt per persoon. Over het algemeen word je naarmate je ouder wordt meer vatbaar voor de vorming van tandsteen op je tanden.

Tandsteenophoping plakt sterk aan tandglazuur en kan alleen verwijderd worden door een tandarts of mondhygiënist. Als je tandplak of tandsteenopbouw constateert, laat je dan direct behandelen.

Oral-B Professionele Bescherming Mondwater eindigde hoog in de ranglijst vanwege de anti-tandplak- en anti-gaatjes-functie en de positieve invloed op de adem.

Wat is tandplak en tandsteen en hoe verwijder je het

Behandelen en voorkomen van tandplak en tandsteen

De ophoping van tandplak kan leiden tot gingivitis en tandvleesinfecties, dus is het belangrijk om stappen te nemen om het te behandelen en te voorkomen.

  1. Ga elke 6 maanden naar je tandarts voor een grondige reiniging.

  2. Poets je tanden met een antibacteriële fluoridehoudende tandpasta, zoals Oral-B Pro-Expert. Alle Oral-B Pro-Expert tandpasta's zijn special ontwikkeld voor het bestrijden van bacteriën in je mond.

  3. Flos minstens een keer per dag om etensresten en tandplak tussen je tanden te verwijderen.

  4. Gebruik een tandenborstel van goede kwaliteit en vervang hem elke 3 maanden.

  5. Voeg mondwater toe aan je routine, zoals Oral-B Professionele Bescherming Mondwater. Het helpt tegen opbouw van tandplak en voorkomt gingivitis.

  6. Gezonde, uitgebalanceerde maaltijden nuttigen en goed poetsen na snacks vermindert de vorming van tandplak.

We adviseren het gebruik van Oral-B Pro-Expert Intense Reiniging tandpasta voor het behandelen van tandplak en tandsteen.

Als het over tandplak en tandsteen gaat, begint een gezondere mond met goede poetsgewoontes.