WAAROM ORAL-B

Het Gebruik van Waterflossers

Het Gebruik van Waterflossers article banner
Delen

Het belang van het gebruik van een waterflosser:

We begrijpen allemaal dat het belangrijk is je tanden dagelijks te poetsen. Het is ook belangrijk om te flossen om hardnekkig tandsteen en etensresten tussen de tanden te bereiken die tandvleesproblemen kunnen veroorzaken. Dagelijks flossen kan dat voorkomen. Een waterflosser, ook wel een monddouche genoemd, kan ook een geweldige aanvulling zijn op je flosroutine.

Wat is een waterflosser?

Een waterflosser is een monddouche die een straal water tussen je tanden en je tandvlees spuit en zo voedselresten, tandplak en bacteriën verwijdert. In combinatie met dagelijks flossen verbetert een monddouche je dagelijkse mondverzorgingsroutine. Bovendien is het een zachte maar effectieve manier om kronen, beugels, bruggen en tandimplantaten te reinigen.

Hoe moet je een waterflosser gebruiken

Door de waterflosser voor het poetsen en flossen te gebruiken, kunnen etensresten losgemaakt worden, waardoor het gemakkelijker is om deze later te verwijderen met behulp van flosdraad. Bij gebruik na het poetsen en flossen, kan een waterflosser het resterende voedsel wegspoelen op moeilijk te bereiken plekken. Ze zijn heel makkelijk te gebruiken Volg gewoon deze eenvoudige instructies:

  • De waterbron bevestigen- Dit kan betekenen dat je het apparaat aansluit op de waterkraan of dat je het reservoir vult met lauw water.

  • Plaatsing- Plaats het mondstuk in je mond en begin met je kiezen. Richt de monddouche eerder van je tanden en tandvlees weg en niet direct er tegen aan. Je kunt nu beter boven de wastafel hangen, zodat het water niet alle kanten opspat als je hem aanzet.

  • Selecteer de drukinstelling en schakel deze in- Er is ofwel een aan-knop of een draaiknop die de waterdruk aanpast. Begin met de laagste drukinstelling en ga steeds verder omhoog. Zorg ervoor dat de druk hoog maar comfortabel is. Je kunt je lippen op elkaar houden om te voorkomen dat het water rond spat, maar zorg ervoor dat het water in de wastafel loopt.

  • Volg de tandvleeslijn- Beweeg tand-voor-tand, richt het water op je tandvleeslijn en zones tussen de tanden. Richt op de bovenkant van de tand, de rand van het tandvlees en de ruimte tussen elke tand. Houd het water ongeveer twee seconden tegen elke tand en herhaal het proces aan de binnen- en buitenkant van je tanden tot je hele mond is gereinigd. Dit duurt ongeveer twee minuten.

  • Het reservoir legen- Als je klaar bent, schakel het apparaat dan uit, verwijder het mondstuk en gooi het resterende water weg. Door het water in het reservoir te laten zitten, kunnen daar bacteriën groeien.

  • Het apparaat reinigen- Vergeet niet om het reservoir van je waterflosser na elke sessie te spoelen, om ervoor te zorgen dat het hygiënisch schoon is.