VOORWAARDEN - GAATJES EN TANDBEDERF

Is kauwgom goed voor tanden?

Is kauwgom goed voor tanden? article banner
Delen

Is kauwgom goed voor je tanden?

Het antwoord is: ja, sommige soorten wel. Kauwgom kan helpen tandbederf te voorkomen, zolang je maar kiest voor een suikervrije kauwgom. Als je op kauwgom kauwt, produceert je mond meer speeksel, waardoor sommige van de zuren die zich in je mond vormen wanneer je voedsel afbreekt, worden geneutraliseerd of weggespoeld. Als je na je maaltijd op kauwgom kauwt, kan dit je tanden beschermen en bijdragen aan een goede mondgezondheid.

De mineralen die worden gegenereerd door het extra speeksel kunnen je tandglazuur zelfs versterken, zodat je minder kans hebt op gaatjes.

Is suikervrije kauwgom goed voor je gezondheid?

Ouders kunnen deze tip voor een goede mondgezondheid delen met kinderen en tieners die veel kauwgom kauwen. Zorg ervoor dat ze suikervrije kauwgom kiezen en geen Bubble Gum vol suiker, want die kan juist het tegenovergestelde effect hebben en bijdragen aan de opbouw van tandplak. Als je niet zeker weet welke kauwgom goed is voor je mondgezondheid, let dan op dat keurmerk wanneer je kauwgom voor jezelf of voor familieleden koopt.

Maar onthoud (en herinner kinderen eraan) dat het kauwen op kauwgom, zelfs suikervrije kauwgom, geen substituut is voor een regelmatige mondverzorgingsroutine die bestaat uit twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen met mondverzorgingsproducten van goede kwaliteit.