LEVENSFASES - VOLWASSENEN

Voordelen van het sealen van je tanden

Voordelen van het sealen van je tanden article banner
Delen

Wat houdt tanden sealen in?

Het sealen van je tanden biedt een extra bescherming als je een grote kans hebt op gaatjes, of als je waarschijnlijk te weinig fluoride binnenkrijgt. Het afdichtingsmiddel bedekt tanden en helpt ze te beschermen tegen tandplak.

Voor- en nadelen van tanden sealen

Tanden sealen is echter geen vervanging voor een consequente mondverzorgingsroutine van tweemaal daags poetsen en dagelijks flossen. Poetsen en flossen blijven de beste manieren om plak te verwijderen en om tandbederf te helpen voorkomen. Het kan echter moeilijk blijven om alle etensrestjes uit de kieren en groeven van de tanden te halen, zelfs voor mensen die zorgvuldig hun tanden verzorgen. Door je tanden te laten sealen, bescherm je deze delen.

Is tanden sealen alleen geschikt voor volwassenen?

Tanden sealen is geschikt voor alle leeftijden. Veel tandartsen bevelen het aan voor kinderen en tieners, omdat tandbederf al op jonge leeftijd kan ontstaan in de putjes en spleten van tanden. Het kan echter ook gaatjes bij volwassenen voorkomen. Als je een reden hebt om je extra zorgen te maken om tandbederf of als je meer dan een gaatje hebt, vraag dan je tandarts of je tanden sealen ook iets voor jou kan zijn. Het afdichtingsmiddel blijft een aantal jaar zitten, daarna moet het weer opnieuw worden aangebracht. Bezoek voor een goede mondgezondheid wel regelmatig je tandarts voor een professionele reiniging en controle.