VOORWAARDEN - TANDSTEEN EN TANDPLAK

Hoe kun je tandplak en tandsteen verwijderen?

Hoe kun je tandplak en tandsteen verwijderen? article banner
Delen

Hoe thuis tandplak te verwijderen

Het dagelijks thuis verwijderen van tandplak vermindert de kans op de opbouw van tandsteen en op ernstigere tandproblemen zoals gaatjes, tandvleesontsteking, en een slechte adem. Gezonde gewoontes zoals tweemaal daags twee minuten poetsen en flossen na elke poetsbeurt kan helpen om het schadelijke effect van de opbouw van tandplak te voorkomen. Heb je kinderen, onthoud dan: Het is nooit te vroeg om te beginnen om ze een goede mondverzorgingsroutine te leren.

Een manuele tandenborstel kan effectief zijn. Maar met een elektrische tandenborstel van Oral-B® is het nog gemakkelijker om je tanden twee minuten te poetsen zoals aanbevolen door tandartsen, en om tot 100% meer tandplak te verwijderen dan met een manuele tandenborstel.

Verwijder 22% meer tandplak met Oral-B dan met Sonicare*

Deze eenvoudige thuis routine, samen met het gebruik van een elektrische tandenborstel van Oral-B, helpt je om je gebit nog lange tijd gezond te houden.

  • Tandartsen bevelen aan om je tanden tweemaal daags twee minuten te poetsen. Zo zorg je ervoor dat je elk kwadrant van je gebit 30 seconden poetst.

  • De timer van Oral-B in de handgreep pulseert elke 30 seconden zodat je weet wanneer het tijd is om van kwadrant te wisselen.

  • Zorg ervoor dat je je tanden langs alle kanten poetst. Het tand voor tand poetsen werkt voor sommigen het beste.

  • Zorg er na het poetsen van de vier kwadranten ook voor dat je je tong poetst om de bacteriën te verwijderen die een slechte geur veroorzaken. Zet de elektrische tandenborstel dan uit terwijl hij nog in je mond is.

  • Reinig de borstelharen en plaats de tandenborstel rechtop om hem te laten drogen in de lucht.

BEKIJK WELKE BORSTEL HET BESTE VOOR JE IS

Hoe verwijder je tandsteen?

Als je tandplak niet door juist flossen en poetsen van je tanden verwijdert, verhoog je het risico op het ontwikkelen van een gaatje en de opbouw van tandsteen. Gaatjes behoren wereldwijd tot de meest voorkomende tandproblemen, maar met een goede mondhygiëne, waaronder juist flossen, kan je ze helpen voorkomen.

Vergeet ook niet om regelmatig naar de tandarts te gaan om je tanden professioneel te laten reinigen en problemen te ontdekken voordat ze ernstig worden. Als je tandarts een opbouw van tandsteen of een gaatje vaststelt, kan hij of zij aanraden om een aantal behandelingen met fluoride te ondergaan. Dit helpt het tandglazuur te versterken, waardoor er wellicht geen vulling nodig is. Een fluoridebehandeling komt in de vorm van een gel, spoeling, schuim of lak. De fluoride wordt korte tijd op de tanden geplaatst en wordt door de tandstructuur opgenomen zodat het glazuur harder wordt en meer weerstand heeft tegen demineralisatie (afbraak). Tandsteen bindt sterk aan glazuur en kan alleen door een tandarts verwijderd worden. Zie je enige tekenen van tandplak of tandsteen, laat je dan onmiddellijk behandelen. Tandsteen kan alleen verwijderd worden door een tandarts, maar je kan het proactief voorkomen door een goede poetsroutine met gebruik van een Oral-B® Elektrische tandenborstel.

De Oral-B Pro 2 2000N verwijdert zelfs 22% meer tandplak dan de Sonicare Diamond Clean.*