WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Kies het beste mondwater uit de verschillende beschikbare types

Wat is het beste mondwater? article banner
Delen

Er zijn verschillende type mondwaters en mondspoelingen op de markt, en als je de verschillen kent, kun je makkelijker het juiste mondwater kiezen.

Soorten mondspoelingen

Mondwater

Mondwater maakt je adem frisser en spoelt voedselresten weg. Ze kunnen echter een regelmatige routine van twee keer per dag poetsen en één keer per dag flossen niet vervangen. Het meeste standaard over-the-counter mondwater bevat ademverfrissende ingrediënten, maar geen fluoride, tenzij anders vermeld op het label.

Fluoride spoeling

Fluoride mondwater helpt je tanden beschermen tegen zuren die door bacteriële tandplak worden aangemaakt. Het fluoride in fluoride mondspoeling dringt door tot de glazuurlaag van je tanden en beschermt tegen gaatjes. Het spoelen vormt echter geen vervanging voor twee maal per dag poetsen en dagelijks flossen.

Chloorhexidinegluconaat Mondspoeling

Chloorhexidinegluconaat mondspoeling is een zeer effectieve behandeling. Het wordt vaak verkocht in een substantie met 0,12% chloorhexidinegluconaat, met 11,6% alcohol. In de Verenigde Staten is er een alcoholvrije formule op de markt, die even effectief blijkt te zijn als alcoholhoudende formules. Chloorhexidine mondspoelingen worden voorgeschreven voor gebruik tussen de tandartsbezoeken in als onderdeel van een professioneel programma voor de behandeling van gingivitis en worden over het algemeen beschouwd als therapeutische mondspoelingen.

Wat is het beste mondwater voor jou?

Het toevoegen van mondwater of mondspoeling aan je dagelijkse mondverzorgingsroutine maakt je adem frisser en verbetert je algemene mondgezondheid. Oral-B biedt een selectie van verschillende soorten uitstekend mondwater. Het is belangrijk dat je weet welke opties beschikbaar zijn en waar je aan moet denken als je mond- of spoelwater wilt proberen. Hier volgen enkele factoren om in overweging te nemen:

Alcohol - ja of nee?

Er zit alcohol in verscheidene soorten mond- en spoelwater op de markt. Als je jonge kinderen of tieners hebt, of als je een ex-alcoholist bent, is het verstandig om alcoholvrij mondwater te gebruiken om eventuele problemen te voorkomen. Oral-B adviseert het gebruik van Oral-B Pro-Expert Intense Reiniging mondwater.

Gevoeligheid

Bij mensen die last hebben van tandgevoeligheid of herstellende zijn van een tandbehandeling is het mogelijk dat de ingrediënten van mondwater een irriterende werking hebben. Probeer alcoholvrij mondwater, dat gemaakt is van ingrediënten die zacht en helend voor de tanden en het tandvlees zijn.

Anti-tandplak

Sommige soorten mondwater bevatten anti-tandplak ingrediënten, die niet alleen helpen bij het tegengaan van slechte adem, maar ook de opbouw van tandplak op de tanden voorkomen. Oral-B adviseert het gebruik van  Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming mondwater.

We adviseren het gebruik van Oral-B Pro-Expert Sterke Tanden Mondwater voor een gezondere mond en een frisse adem die lang aanhoudt.

Bekijk ons complete assortiment van mond- en spoelwater en kies er één die goed bij je past.

Ontdek meer over welk mondwater het best bij je past ›