WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Het kiezen van een goede tandenborstel

Je elektrische tandenborstel schoonmaken article banner
Delen

Hoe kies je de juiste tandenborstel? Het is vaak niet eenvoudig. Je hebt zoveel keuzes wat betreft de aanschaf van een tandenborstel en dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

Je kunt het beste eerst je tandarts of mondhygienist(e) om advies vragen.

Hier nog enkele algemene tips: 

  • Een smalle borstelkop en speciaal geplaatste borstelharen: kies een tandenborstel met een smalle kop met doordacht geplaatste borstelharen waarmee je ook de lastige plekjes in je mond kunt bereiken. 

  • Zachte borstelharen: Je tandenborstel zou uitgerust moeten zijn met zachte borstelharen die zacht voor tanden en tandvlees zijn. 

  • Comfortabel handvat: Veel tandenborstels hebben anti-slip grepen waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs wanneer ze nat zijn. Bovendien zijn de handvatten van veel Oral-B tandenborstels ontworpen op basis van onderzoek naar de vijf verschillende manieren waarop mensen hun tandenborstel tijdens het poetsen vasthouden. 

Het regelmatig vervangen van je tandenborstel draagt bij aan een consistente goede mondhygiëne. Klinisch onderzoek wijst namelijk uit dat een nieuwe tandenborstel tot wel 30% meer tandplak kan verwijderen dan een tandenborstel van drie maanden oud.* 

*Onderzoek met een manuele tandenborstel

Zijn gebogen tandenborstelharen beter dan rechte? 

Multi-gebogen borstelhaartjes zoals bij de  Oral-B CrissCross® tandenborstel zijn op deze manier geplaatst om het contact met de tandoppervlakken tussen de tanden te verbeteren, waardoor ze de tandplak zelfs van de moeilijkst bereikbare plekken kunnen afhalen.