VOORWAARDEN - SLECHTE ADEM

Slechte adem (Halitosis) Oorzaak en oplossing

Wat veroorzaakt een slechte adem? article banner
Delen

Iedereen heeft wel eens last van een slechte adem, ook al geven sommigen dat niet graag toe. Een chronische slechte adem (ook wel halitose genoemd) zou ernstigere oorzaken kunnen hebben, maar een occasionele slechte adem kan gemakkelijk voorkomen worden met een goede mondverzorging.

Wat veroorzaakt een slechte adem?

In de meeste gevallen wordt een slechte adem veroorzaakt door de aanwezigheid van mondbacteriën1. Er vormen zich bacteriën op de tong als je niet goed poetst, uitgedroogd raakt of een droge mond hebt omdat je medicatie neemt die het speeksel in je mond vermindert. Je kunt echter deze gemakkelijke stappen volgen om je tong bacterievrij en je adem fris te houden.

Middelen tegen slechte adem

  • Poets je tanden twee keer twee minuten per dag met een Oral-B elektrische tandenborstel om tandplakbacteriën te verwijderen. Geef ook je tong een grondige poetsbeurt. Besteed daarbij vooral aandacht aan de achterkant van je tong, waar de meeste geurveroorzakende bacteriën zitten.

  • Flos op een doeltreffende manier om voedseldeeltjes te helpen verwijderen. Als je je achterste tanden maar moeilijk kunt bereiken, kan een floshouder hulp bieden.

  • Beëindig je routine met een mondwater dat slechte adem bestrijdt om je mond zo fris mogelijk te houden.

  • Drink veel water om gehydrateerd te blijven. De hoeveelheid water die je nodig hebt, hangt af van je dagelijkse activiteiten en de hoeveelheid medicatie die je neemt die een droge mond veroorzaakt.

  • Kauw suikerloze kauwgom om de speekselproductie te stimuleren. Een muntje eten is een tijdelijke maar minder aanbevolen methode voor een frisse adem, omdat een muntje suikerresten kan achterlaten.

  • Een chronische slechte adem kan een symptoom van een ernstigere aandoening zijn, raadpleeg in dat geval dus je tandarts of arts.

  • Zoek informatie over de voedingsmiddelen die een slechte adem kunnen veroorzaken.

  • Beperk gewoontes die een slechte adem kunnen verergeren, zoals alcohol drinken of roken.

Met een Oral-B elektrische tandenborstel kan je er zeker van zijn dat je mond dagelijks grondig gereinigd wordt. Klaar voor verandering? Vind de Oral-B elektrische tandenborstel die bij je past.