WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Vind het beste mondwater voor jouw mond

Vind het beste mondwater voor jouw mond article banner
Delen

Een van de dingen die je moet weten wanneer je een mondwater gaat kiezen voor je mondverzorgingsroutine, is wat het verschil is tussen de diverse soorten.

Leer de verschillende soorten mondwater kennen

Mondwater verfrist je adem, maar reinigt je tanden niet. Mondwater vormt geen vervanging voor een regelmatige routine van twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen, maar het kan wel helpen met het wegspoelen van etensrestjes in je mond. Een standaard, zonder recept verkrijgbaar mondwater bevat ingrediënten die de adem verfrissen, zoals pepermuntsmaak. Tenzij het op het etiket staat, zit er echter geen fluoride in.

Mondwater met alcohol

Sommige mensen zouden best mondwater willen gebruiken als onderdeel van hun dagelijkse mondverzorgingsroutine, maar worden hiervan weerhouden door de alcohol die erin zit. Veel van deze mensen vinden het onaangenaam om de aanbevolen tijd te spoelen met een product dat alcohol bevat (veel mondwater bevat ongeveer 20 procent alcohol). Andere maken zich zorgen dat de 20 procent alcohol ertoe kan leiden dat kinderen of tieners ziek worden als ze het mondwater doorslikken. Afgekickte alcoholverslaafden vermijden mondwater vaak ook, omdat is aangetoond dat het alcoholgehalte een terugval kan veroorzaken.

Alcoholvrij mondwater

Maar er zijn alternatieven beschikbaar. Er is alcoholvrij mondwater dat dezelfde voordelen voor je mondgezondheid biedt als een typisch product met alcohol. Kies voor een mondwater met CPC (cetylpyridiniumchloride). Dit ingrediënt zit in veel gezondheidsproducten. Het is aangetoond dat CPC veilig en effectief is. In mondwater bindt het zich aan het oppervlak van ziektekiemen op de tanden, zodat deze barsten en zich minder goed kunnen opbouwen.

Mondwater met fluoride

Een mondwater met fluoride verwijdert geen tandplak. Het beschermt je tanden tegen zuren die worden geproduceerd door de bacteriële tandplak en is geen substituut voor tandenpoetsen en flossen. De fluoride in mondwater trekt in het glazuurlaagje op je tanden en helpt gaatjes te bestrijden bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Wat je moet onthouden

Vergeet niet dat je mondwater, met of zonder fluoride, moet gebruiken nadat je je tanden hebt gepoetst en geflost. Houd er ook rekening mee dat mondwater en mondspoelingen niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan 6, omdat zij de neiging hebben het water in te slikken in plaats van uit te spugen.