WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Waarom elektrische tandenborstels beter zijn-Eigenschappen van een elektrische tandenborstel

Waarom elektrische tandenborstels beter zijn-Eigenschappen van een elektrische tandenborstel  article banner
Delen

Eenvoudig gezegd zorgen oplaadbare elektrische tandenborstels (of power tandenborstels) voor een superieure verwijdering van tandplak ten opzichte van manuele tandenborstels.

Omdat ze het poetsen als het ware van je overnemen vinden veel mensen een powertandenborstel gemakkelijker in gebruik dan een gewone handtandenborstel. Bovendien is het gemakkelijk om er eentje te vinden die voldoet aan je specifieke eisen wat betreft mondverzorging omdat er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar zijn.

Gemakkelijk in gebruik

Waar je bij een gewone handtandenborstel de tandenborstel heen en weer over je tanden moet halen, doet de powertandenborstel al het poetswerk voor je. Dat betekent dat je deze borstel alleen langs je tanden moet sturen. Wanneer ze er eenmaal aan gewend zijn, vinden veel mensen deze manier van tandenpoetsen gemakkelijker. Bovendien kan het voor mensen met artrose of gelijkaardige aandoeningen minder pijnlijk zijn om een elektrische tandenborstel te gebruiken. Een powertandenborstel is ook heel nuttig voor kinderen die zo meer effectief kunnen poetsen. Controleer echter wel of de elektrische tandenborstel geschikt is voor kinderen van een bepaalde leeftijd voordat je hem door je kind laat gebruiken.

Technologie en eigenschappen

Sommige powertandenborstels zijn uitgerust met zoveel vernuft dat ze je er zelfs toe kunnen aanzetten je poetsgewoonten te verbeteren. De meeste zijn uitgerust met handige extra's zoals een borstelkop- of tandenborstelhouder, een opbergunit voor in de badkamer en reisopladers. Enkele High-tec eigenschappen:

  • Speciale poetsinstellingen voor gevoelige tanden, om tanden witter te maken of met een tandvlees masserende werking

  • Druksensoren die aangeven wanneer je te hard poetst

  • Timers om je te helpen elk kwadrant van je gebit lang genoeg te poetsen

  • Een digitale herinnering wanneer het tijd is om je borstelkop te vervangen

  • Oscillerende-pulserende en polijstende, oscillerende-roterende of sonische technologie

  • Passend met veel borstelkoppen zodat je kunt kiezen naar welke soort vervangborstelkop je voorkeur uitgaat.