WAAROM ORAL-B - ORAL-B TANDPASTA

Wat is de beste tandpasta: Kies het juiste type voor jou

Delen

Wat is de beste tandpasta voor jou? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten tandpasta verkrijgbaar bij je supermarkt of drogisterij, dat het bijna overweldigend kan zijn. Er is niet één beste tandpasta verkrijgbaar. Wel zijn er verschillende soorten die aansluiten op je individuele behoeften en smaak. Denk eraan: het beste tandpastamerk voor jou is het merk dat je aanspreekt en dat helpt bij het voorkomen van tandproblemen waar jij mee te maken kunt hebben.

Je kunt natuurlijk verschillende soorten tandpasta kopen, afhankelijk van de smaak en behoeften van je gezinsleden. Tegenwoordig zijn er tandpasta's die voldoen aan de mondverzorgingsbehoeften van vrijwel iedereen, inclusief soorten die helpen bij het voorkomen van tandplak, tandvleesproblemen, gaatjes, slijtage van het glazuur en slechte adem. Daarnaast zijn er tandpasta's die gemaakt zijn om de pijn van gevoelige tanden te verminderen en tandpasta's speciaal voor cosmetische wensen, zoals het witter maken van tanden.

Veel tandpasta's bieden naast het reinigen van tanden ook nog extra voordelen of een combinatie van voordelen, zoals het witter maken van tanden en het tegengaan van tandsteen. Lees de tandpastaverpakking goed, zodat je er zeker van bent dat je de juiste koopt voor jouw unieke behoeften.

Voordelen van gerichte tandpasta

 • Antimicrobieel Antimicrobiële tandpasta's kunnen tinfluoride bevatten, een effectief antibacterieel middel dat tanden niet alleen reinigt, maar ook actief is tegen gaatjes en gevoelige tanden. Als je het merk gebruikt dat je tandheelkundig specialist aanbeveelt, dan is er een grote kans dat dit ook antimicrobieel is.

 • Tandsteencontrole. Tandpasta's die actief zijn tegen tandsteen kunnen pyrofosfaat bevatten. Dit helpt de vorming van tandsteen op tanden te voorkomen. Een nog effectiever ingrediënt is natriumhexametafosfaat, dat zeer effectief is in het voorkomen van tandsteen en verkleuringen. Als je last hebt van hardnekkig tandsteen, dan helpt zelfs een antitandsteentandpasta hier niet tegen. Dan heb je een professionele reinigingsbeurt nodig van je mondhygiënist.

 • Overig: Er zijn veel andere soorten tandpasta beschikbaar, waaronder tandpasta die helpt bij de behandeling van gevoelige tanden, tanden witter maken, zorgen voor een frisse adem of die speciaal ontworpen is voor kinderen. 

Tandpasta's die worden aanbevolen door tandzorgprofessionals van Oral-B

Welk van al deze merken is geschikt voor jou? Hieronder bespreken we een aantal van de beste tandpasta's die verkrijgbaar zijn, zoals aanbevolen door tandzorgprofessionals. Tandpasta van het merk Oral-B behoren tot de meest aanbevolen tandpasta's door tandartsen en mondhygiënisten. Oral-B biedt verschillende soorten tandpasta in verschillende smaken; grote kans dat er ook eentje voor jou bij zit.

Een van de meest aanbevolen tandpasta's van Oral-B is de Oral-B Pro-Expert, een fluoride- en antimicrobiële tandpasta waarvan klinisch bewezen is dat deze de delen beschermt die tandartsen het vaakst controleren. Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming-tandpasta bevat tinfluoridecomplex, bestaande uit tinfluoride en Active Clean-polyfosfaatkristallen die zorgen voor een unieke reinigingssensatie waarvan je voelt dat hij werkt. Als je je tanden regelmatig poetst, helpt Oral-B Pro-Expert bij het:

 • voorkomen van gaatjes

 • voorkomen van tandplak

 • voorkomen van tandvleesproblemen   

 • beschermen tegen pijnlijke overgevoeligheid

 • voorkomen van tandsteen (Calculus)

 • witter maken van tanden door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen

 • voorkomen van tanderosie

 • verfrissen van je adem

Er zijn veel andere Oral-B-tandpasta's waaruit je kunt kiezen, voor elke behoefte op het gebied van tandzorg. In de tabel hieronder zie je een aantal van de beste Oral-B tandpasta's met de belangrijke voordelen waarnaar je mogelijk op zoek bent:

Bezoek oralb.nl of vraag je tandzorgspecialist om hulp. Gebruik voor volledige mondverzorging ook een Oral-B tandenborstel en bezoek regelmatig je tandzorgspecialist.