VOORWAARDEN - GEZONDHEID VAN HET TANDVLEES

How to Prevent Gum Disease?

How to Prevent Gum Disease? article banner
Delen

Wat - behalve regelmatig tandartsbezoek - kun je doen om het risico op het ontwikkelen van tandvleesproblemen te minimaliseren?

Het belangrijkste voor het voorkomen van tandvleesproblemen is het regelmatig verwijderen van tandplak; Gebruik een van de hoogwaardige Oral-B tandenborstels en Oral-B tandpasta's met fluoride en poets je tanden twee keer per dag; Regelmatig tandenpoetsen helpt niet alleen om tandbederf te voorkomen, maar verlaagt ook het risico op het ontwikkelen van tandvleesontsteking, wat kan leiden tot ernstige tandvleesproblemen.

Denk er ook aan elke drie maanden je tandenborstel te vervangen, zoals wordt aanbevolen door tandartsen. Een versleten tandenborstel is niet effectief genoeg in het verwijderen van bacteriële tandplak. Het gebruik van flosdraad wordt ook aanbevolen omdat het helpt tandplak te verwijderen op plekken waar die je met de tandenborstel niet kunt bereiken.

Besteed meer aandacht aan een goede hygiëne van de hele mond om tandvleesproblemen te voorkomen. Gebruik tandpasta's met fluoride, die antibacteriële stoffen bevatten en ingrediënten die de ontwikkeling van tandsteen voorkomen (zoals veel Oral-B tandpasta's) en gebruik een tandenborstel van goede kwaliteit. Vraag je tandarts welke van de Oral-B tandenborstels het meest geschikt voor je is. Hoogwaardige tandenborstels en een goede poetstechniek helpen je de hoeveelheid tandplak te verminderen, waardoor je tandvleesproblemen kunt voorkomen.