Gebruik onderweg een elektrische reistandenborstel

Gebruik onderweg een elektrische reistandenborstel article banner
Delen

Tanden poetsen op reis

Ook op reis kan je een consequente mondverzorgingsroutine volgen. Een tandenborstel voor op reis is essentieel. Er zijn veel types opvouwbare of uit twee delen bestaande tandenborstels, die tegelijk dienst doen als hun eigen opbergruimte voor op reis. Dit is erg handig als je maar beperkt ruimte hebt. Veel mensen hebben een tandenborstel voor op reis, samen met een kleine tube tandpasta en een klein doosje floss in hun handtas, aktetas, jaszak of in een lade op kantoor. Het is ook slim om dit in je handbagage mee te nemen, voor als je ergens vast komt te zitten. Als je zorgt dat je tandenborstelkit voor op reis altijd aangevuld is, dan ben je altijd klaar om op reis te gaan. Ben je op zoek naar een elektrische tandenborstel voor op reis, bekijk dan eensonze elektrische Oral-B Genius-tandenborstels. Deze zijn voorzien van een reisetui waarmee je je smartphone op kan laden en tevens een houder voor op de spiegel om je smartphone vast te houden terwijl je je tanden poetst met de Oral-B-app. Onthoud dat zelfs als je geen tandpasta bij je hebt, je je tanden ook gewoon met water kan poetsen. Dit is nog altijd beter dan een poetsbeurt overslaan.

Andere tips voor mondverzorging op reis

  • Kauwgom. Heb je gebrek aan voedsel en water op reis, neem dan een pakje suikervrije kauwgom mee. Door reizen met een vliegtuig kan je een droge mond krijgen, wat tandbederf in de hand werkt. Het kauwen van suikervrije kauwgom helpt je om het speeksel in je mond aan te vullen, waardoor een eventueel overschot aan bacteriën weggespoeld wordt.

  • Geniet van de juiste snacks. Zit je vast op een vliegveld of in een goedkoop hotel met alleen een verkoopautomaat om uit te eten, dan zijn je tanden je dankbaar als je pinda's kiest in plaats van koekjes of snoepgoed. Er is bewijs dat noten het tandglazuur kunnen ondersteunen tegen tandplak doordat ze het zuur in de mond neutraliseren en een gezonde dosis mineralen leveren zoals fosfor. Misschien denk je aan koekjes als een gezonde snackkeuze, maar die blijven gemakkelijker tussen je tanden zitten en bevatten meer koolhydraten die kunnen fermenteren waardoor bacteriegroei in de mond kan toenemen. Dit is zeker het geval als je op reis bent en je tanden een tijdje niet kunt poetsen.

  • Flos indien mogelijk. Een van de eenvoudigste manieren om je mondhygiëne tijdens het reizen op pijl te houden is door een klein doosje floss mee te nemen. Ga je wandelen of kamperen en wil je weinig bagage meenemen, dan neemt een doosje floss minder ruimte in beslag als een elektrische flosser. Een zachte flos kan door iedereen gebruikt worden. Je kan er gemakkelijk mee tussen je tanden komen zodat het flossen snel en eenvoudig gaat.

  • Plan een tandartsbezoek. Plan een tandartsbezoek voordat je op reis gaat. Het laatste wat je wil is een probleem aan je gebit als je geen betrouwbare tandarts in de buurt hebt. Er kan altijd iets gebeuren maar je kunt het risico op deze manier wel zo laag mogelijk houden.