WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Flossen met gewaxt flosdraad: het gebruik en de voordelen

Flossen met gewaxt flosdraad: het gebruik en de voordelen article banner
Delen

Flosdraad kiezen

Flosdraad kiezen is net zo'n persoonlijke keuze als het kiezen van andere persoonlijke verzorgingsproducten. Als je moeite hebt met het flosdraad tussen je tanden door bewegen, dan kan het zijn dat je liever kiest voor flosdraad met wax. Als je meer ruimte tussen je tanden hebt of het gevoel van flosdraad met wax niet prettig vindt, dan kun je kiezen voor flosdraad zonder wax. Of je nu flosdraad met of zonder wax hebt; het is allebei geschikt voor het verwijderen van tandplak van je tanden. Gebruik voor de beste resultaten een nieuw stukje draad als je naar een andere tand overgaat. Anders kun je de deeltjes met bacteriën van de ene tand overbrengen op de andere tand!

Waarom flosdraad gebruiken?

Kort gezegd: met tanden poetsen reinig je ongeveer driekwart van het oppervlak van elke tand. Je moet flos, met of zonder wax, of een ander flosmiddel gebruiken om die vierde kwart te verzorgen. Tandplak kan zich op elk deel van de tand hechten als de bacteriën niet verwijderd worden door poetsen of flossen.

Voordelen van flosdraad met wax

Sommige flosdraden met wax claimen extra goede eigenschappen te hebben, zoals essentiële oliën of enzymen. Hierdoor zou het flosdraad nog geschikter zijn voor het verwijderen van tandplak. Maar: in principe is elk flosdraad goed, zolang je het maar dagelijks gebruikt. Er is ook flosdraad met een polymeer coating. Dit draad scheurt minder snel en maakt het verwijderen van tandplak makkelijk.