LEVENSFASES - KINDEREN

Vind de juiste elektrische tandenborstel voor je kind

Vind de juiste elektrische tandenborstel voor je kind article banner
Delen

Als het gaat om de tanden van je kind, vraag je je misschien af of er een verschil is tussen handmatig poetsen en een elektrische tandenborstel. Misschien vind je het ook moeilijk om de juiste elektrische tandenborstel te kiezen voor kinderen. Hoewel het belangrijk is om vroeg te beginnen met goede mondverzorgingsgewoonten, kan het lastig zijn om kinderen enthousiast te maken voor tandenpoetsen. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen.

Wanneer kan een kind beginnen met het gebruik van een elektrische tandenborstel?

Als je overweegt om de tanden van je kind te poetsen met een elektrische tandenborstel, wacht dan tot je kind ten minste drie jaar oud is. Gebruik geen elektrische tandenborstel bij kinderen jonger dan drie jaar. Vóór die tijd moet een handtandenborstel zoals de Oral-B Winnie de Poeh-manuele tandenborstel worden gebruikt.

BEKIJK WELKE BORSTEL HET BESTE VOOR JE IS

Wat zijn de voordelen van een elektrische tandenborstel?

Gebruiksgemak

 • Simpel gezegd, een elektrische tandenborstel doet het meeste werk voor je. Of het nu gaat om de beweging van de borstelkop of een ingebouwde timer voor de juiste poetstijd, een elektrische tandenborstel maakt het tandenpoetsen makkelijker.

Tandplak verwijderen

Enthousiasme van het kind

 • Je kind is misschien bijzonder enthousiast over het gebruik van een elektrische tandenborstel, omdat het nieuw is of omdat hij jou er een heeft zien gebruiken. Dit kan het gemakkelijker maken om ze twee keer per dag in een routine van tandenpoetsen te krijgen.

Elektrische tandenborstels voor kinderen van 3-5 jaar

 • Het gebruik van kindvriendelijke elektrische tandenborstels of tandenborstels op batterijen is een goede manier om de tanden en het tandvlees van je kind te verzorgen, maar zorg ervoor dat ze minstens drie jaar oud zijn voordat je er een introduceert.

Hoe te poetsen

 • Op deze leeftijd moet je nog steeds degene zijn die de tanden van je kind poetst, vooral wanneer je een elektrische tandenborstel gebruikt. Ze kunnen pas goed poetsen als ze minimaal 7 zijn.

 • Gebruik voor maximale bescherming tegen tandbederf een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt met maximum 500 ppm fluoride. Poets twee keer per dag. Eenmaal als laatste activiteit 's avonds en tijdens een ander moment overdag.

 • Ze moeten elke tand/kies afzonderlijk reinigen. Eerst moeten ze hun borstel onder een hoek van 45 graden van de tandvleeslijn plaatsen en dan zachtjes druk uitoefenen terwijl ze bewegen in een cirkelvormige beweging. Ze moeten dit gedurende ongeveer 10 seconden doen, met dezelfde poetsende werking op alle buitenste en binnenste tandoppervlakken, en de borstel kantelen als het nodig is om de binnenkant van de kleinere voortanden beter te bereiken.

 • Laat je kind na het poetsen het overtollige tandpasta uit de mond spugen of vegen. Niet afspoelen omdat dit de beschermende fluoride laag die tanden nodig hebben verwijdert.

 • De gratis Disney Magic Timer App van Oral-B helpt 90% van de kinderen langer te poetsen. Je kinderen onthullen nieuwe karakters en stickers tijdens het poetsen, als leuke beloning. Het is gratis beschikbaar in de iOS App Store en Google Play.

Hoe een tandenborstel kiezen

 • Veel elektrische tandenborstels voor kinderen hebben populaire personages of zijn felgekleurd. Tijdens het winkelen kan het spannend zijn voor je kind om het personage te kiezen dat hij/zij het leukste vindt. Dit kan er ook voor zorgen dat ze enthousiast raken over het tandenpoetsen.

 • Kies een tandenborstel met een gemakkelijk handvat met zachte antislip-handgrepen.

 • De tandenborstel moet ook een borstelkop van kindformaat hebben met zachte borstelharen. Let op wanneer deze moet worden vervangen, vooral als je kind geneigd is om erop te kauwen tijdens het poetsen. Je moet je kinderen ontmoedigen om op tandenborstels te kauwen. Borstelkoppen die vervangen moeten worden, hebben borstelharen die in vele richtingen wijzen. Versleten borstelkoppen poetsen niet zo grondig als nieuwere.

Elektrische tandenborstels voor kinderen vanaf 6 jaar

Hoe te poetsen

 • Voordat je kind 7 wordt, moet je nog steeds degene zijn die de tanden van je kind poetst, vooral wanneer je een elektrische tandenborstel gebruikt. Je kunt echter beginnen om ze de tandenborstel te laten vasthouden en je te "helpen". Zo raken ze gewend aan hoe een tandenborstel aanvoelt in hun hand.

 • Gebruik voor maximale bescherming tegen tandbederf een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt met maximum 1500 ppm fluoride. Poets twee keer per dag. Eenmaal als laatste activiteit 's avonds en tijdens een ander moment overdag.

 • Poets de tanden in kleine cirkels in een hoek van 45 graden in de richting van de tandvleeslijn en zorg ervoor dat alle oppervlakken van elke tand worden gepoetst.

 • Laat je kind na het poetsen het overtollige tandpasta uit de mond spugen of vegen. Niet afspoelen omdat dit de beschermende fluoride laag die tanden nodig hebben verwijdert.

 • De gratis Disney Magic Timer App van Oral-B helpt 90% van de kinderen langer te poetsen. Je kinderen onthullen nieuwe karakters en stickers tijdens het poetsen, als leuke beloning.

Hoe een tandenborstel kiezen

 • Veel elektrische tandenborstels voor kinderen hebben populaire personages of zijn felgekleurd. Tijdens het winkelen kan het spannend zijn voor je kind om het personage te kiezen dat hij/zij het leukste vindt. Dit kan er ook voor zorgen dat ze enthousiast raken over het tandenpoetsen.

 • Zoek een borstel met een gemakkelijk vast te houden handvat met een antislipgreep. Dit komt ook van pas als je kind rond zijn 8e jaar zijn eigen tanden begint te poetsen.

 • De tandenborstel moet ook een borstelkop van kindformaat hebben met zachte borstelharen.

Maak tandenpoetsen leuk met een elektrische tandenborstel

Oral-B elektrische tandenborstels voor kinderen hebben een aantal spannende ontwerpen om uit te kiezen, inclusief de favoriete karakters van je kind. Kinderen hebben meer plezier bij het poetsen met hun favoriete stripvrienden, en Oral-B tandenborstels hebben er veel om uit te kiezen.

Kindvriendelijke elektrische tandenborstels helpen jou – en hen – voor hun gebit te zorgen, vanaf dat ze peuter zijn. Uiteindelijk, als je kind plezier heeft in tanden poetsen, is de kans groter dat het een onderdeel wordt van hun dagelijkse routine.

Om het poetsen leuk en gemakkelijk te maken, zal de gratis Disney Magic Timer App van Oral-B je kinderen aanmoedigen om langer te poetsen door hen bezig te houden met leuke plaatjes en virtuele stickers met hun favoriete Disney-personages. Sterker nog, 90% van de kinderen poetsen langer als ze de Disney Magic Timer-app gebruiken. Het is gratis beschikbaar in de iOS App Store en Google Play.

Goede mondverzorging stopt nooit

Omdat kinderen blijven groeien, hebben ze altijd de juiste tandenborstels nodig voor de beste mondverzorging. Oral-B elektrische tandenborstels helpen hen de overgang van kindertijd naar volwassenheid te maken met een breed scala aan opties die passen bij hun veranderende behoeften.