Wat is een buitenboordbeugel en waarvoor wordt hij gebruikt

Wat is een buitenboordbeugel en waarvoor wordt hij gebruikt article banner
Delen

Hoe lang wordt een beugel gedragen?

Hoe lang je een beugel moet dragen, hangt af van de ernst van je tandproblemen. De meeste mensen dragen ze een tot drie jaar. Soms kan je orthodontist aanvullende orthodontische behandelingen adviseren, zoals elastiekjes en orthodontische headgear. Deze hulpmiddelen worden niet altijd gebruikt gedurende de hele periode waarin je de beugel draagt.

Waar wordt een beugel voor gebruikt?

Een beugel bestaat uit een strategisch ingedeelde reeks slotjes en draden die ontworpen zijn om een zachte, gelijkmatige druk uit te oefenen op de tanden, zodat deze langzaam verplaatsen. Voor bepaalde aanvullende orthodontische behandelingen is het nodig om kleine veertjes tussen de slotjes te plaatsen, zodat de ruimte tussen de tanden kan worden aangepast. Ook worden tussen de onderste en de bovenste tanden soms kleine elastiekjes geplaatst.

Waar wordt headgear voor gebruikt?

Je tandarts kan ook het gebruik van headgear adviseren, om niet goed op elkaar passende tanden te helpen corrigeren. Je tandarts kan headgear voor een korte periode voorschrijven (vaak alleen voor 's nachts), zodat de kiezen verder naar achteren komen te staan en je meer ruimte creëert voor tanden die dicht op elkaar staan.

Hoe ziet headgear eruit?

Headgear bestaat uit twee onderdelen: een metalen gedeelte in de vorm van een hoefijzer, dat in de mond geplaatst wordt, en een boogvormig buitendeel dat rond het gezicht komt en wordt vastgezet met een band. Het deel in de mond wordt bevestigd aan ringetjes (buccale ringen) op de slotjes van de verste kiezen van de bovenkant van het gebit.