WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Het ontstaan van flosdraad

Het ontstaan van flosdraad article banner
Delen

In de afgelopen jaren hebben antropologen aanwijzingen gevonden dat mensen in het verleden verschillende materialen gebruikten voor reiniging tussen de tanden, waaronder stokjes met een punt eraan.

Wie heeft flosdraad uitgevonden?

Maar volgens de meeste bronnen werd flosdraad uitgevonden door een tandarts in New Orleans, die zijn patiënten vanaf 1815 adviseerde om een dun zijden draadje te gebruiken om tussen de tanden te reinigen.

Wanneer is flosdraad uitgevonden?

Het idee sloeg aan en in 1882 begon het bedrijf Codman en Shurtleft Company uit Randolph, Massachusetts, met de verkoop van zijden flosdraad zonder wax. In 1896 kwam Johnson & Johnson met het eerste flosdraad. J&J, uit New Jersey, vroeg in 1898 patent aan op flosdraad dat gemaakt was van hetzelfde materiaal als dat artsen gebruikten voor hun hechtingen.

Innovaties in flosdraad (1940-1950)

In de jaren 40 van de vorige eeuw verving nylon zijde als materiaal voor flosdraad. De consistente textuur en stevigheid vormden een verbetering ten opzichte van de zijden versies. Het gebruik van nylon bood ook kansen voor de ontwikkeling van flosdraad met wax in de jaren 40 en flostape in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Flosdraad vandaag de dag

Sindsdien zijn er heel veel soorten flosdraad bijgekomen, met nieuwere materialen als Gore-Tex en andere texturen, zoals sponsachtig flosdraad en zacht flosdraad. En het moderne flosdraad heeft verschillende kenmerken die flossen makkelijker maken. Zo is er bijvoorbeeld flosdraad met verstevigde uiteinden, bedoeld om te helpen met flossen rond beugels of andere tandheelkundige apparatuur.

Tegenwoordig maakt flosdraad een onmisbaar onderdeel uit van het tweemaal daags poetsen, dagelijks flossen en regelmatig gebruik van mondspoeling, waaruit een gezonde mondverzorgingsroutine tegenwoordig bestaat.