WAAROM ORAL-B - ORAL-B TANDPASTA

Soorten tandpasta: Voordelen & verschillen

Soorten tandpasta: Voordelen & verschillen article banner
Delen

Wat is voor jou de beste soort tandpasta?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten tandpasta verkrijgbaar bij je supermarkt of drogisterij, dat het bijna overweldigend is. En vergeet niet dat de beste tandpasta voor jou de tandpasta is die je fijn genoeg vindt om elke dag te gebruiken. Je kunt natuurlijk een paar verschillende soorten tandpasta kopen voor de afwisseling of afhankelijk van de smaak en behoeften van je gezinsleden. Tegenwoordig zijn er tandpasta's die voldoen aan de mondverzorgingsbehoeften van vrijwel iedereen.

Maar sommige tandpasta's doen meer dan alleen je tanden reinigen.

Soorten tandpasta

Elke soort tandpasta biedt andere voordelen. Dit zijn een paar voorbeelden van gespecialiseerde tandpasta's:

  • Antimicrobieel: Antimicrobiële tandpasta's kunnen tinfluoride bevatten, een antibacterieel middel dat ook werkt tegen gaatjes en gevoelige tanden.

  • Tandsteencontrole: Tandpasta's die actief zijn tegen tandsteen kunnen pyrofosfaat bevatten, dat helpt de vorming van tandsteen op tanden te voorkomen, of - en dat is eigenlijk nog beter - natriumhexametafosfaat, dat tandsteen en verkleuringen boven de tandvleesrand helpt te voorkomen. Als je last hebt van hardnekkig tandsteen, dan helpt zelfs een antitandsteentandpasta hier niet tegen. Dan heb je een professionele reinigingsbeurt nodig van je tandheelkundig specialist.

  • Witter maken: bevatten chemicaliën of schurende ingrediënten om vlekken te verwijderen en/of de vorming ervan te voorkomen. Wanneer deze tandpasta's vaak worden gebruiken, gaan verkleuringen minder opvallen en zullen je tanden er witter uitzien.