Zijn elektrische tandenborstels beter dan handtandenborstels?

Delen

Tegenwoordig zijn zelfs standaard huishoudelijke artikelen zoals tandenborstels voorzien van geavanceerde technologie. Met functies als ingebouwde timers en verschillende snelheidsinstellingen is het niet vreemd dat elektrische tandenborstels je mond over het algemeen gezonder houden dan een gewone manuele tandenborstel. Toch is nog niet iedereen ervan overtuigd dat het kopen van een elektrische tandenborstel de moeite waard is. Zijn elektrische tandenborstels beter? Dit moet je weten om een einde te maken aan het debat over elektrische tandenborstels en manuele tandenborstels.

Elektrische tandenborstel vs. manuele tandenborstel

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat elektrische tandenborstels met roterende en trillende beweging effectiever zijn in het verwijderen van tandplak en helpen je mond gezonder te houden dan gewone manuele tandenborstels1. Oral-B heeft al sinds 1998 standaard de roterende, trillende én pulserende beweging geïntegreerd in de elektrische tandenborstel en de resultaten spreken voor zich: de elektrische tandenborstels van Oral-B verwijderen tot 100% meer tandplak dan gewone manuele tandenborstels2. Tijdens het poetsen pulseert de ronde borstelkop om tandplak kapot te maken. Het roteren zorgt ervoor dat het weggeveegd wordt.

Voordelen die elektrische tandenborstels wél en manuele tandenborstel niet hebben

Met een manuele tandenborstel is het lastig om je aan de aanbevolen twee minuten poetstijd te houden, of de door de professional geadviseerde poetstechniek te volgen. Hierdoor worden de tanden niet op de meest ideale manier gereinigd. Elektrische tandenborstels van Oral-B beschikken over timers van twee minuten, die ervoor zorgen dat je tanden de door professionals aanbevolen poetsbeurt krijgen. De timer geeft elke 30 seconden een melding om aan te geven dat je het poetsvlak (kwadrant) moet wisselen. Hierdoor krijgt elk deel van je mond de aandacht die het nodig heeft voor een superieure schone reiniging*. Sommige trillende-roterende-pulserende elektrische tandenborstels van Oral-B hebben ter bescherming van je tandvlees een ingebouwde druksensor, die je een melding geeft als je teveel druk uitoefent tijdens het poetsen.

De verschillende poetsstanden op elektrische tandenborstels zijn onder meer diepe reiniging, tandvleesverzorging, whitening, gevoelige tanden en tongreiniging. Bij de instelling voor een diepe reiniging kun je ook de timer verlengen, voor een nog betere poetsbeurt. In de tandvleesverzorgings stand wordt je tandvlees gemasseerd en gestimuleerd. De gevoelige optie vermindert de snelheid van de borstelkop voor een zachtere reiniging. Dit kan prettig zijn voor mensen met gevoelige delen in hun mond. De whitening-instelling kent verschillende borstelsnelheden, om je tanden goed te polijsten. De instellingen voor tongreiniging herinneren je eraan je tong te reinigen, zodat je een frissere adem krijgt.

De waarde van een elektrische tandenborstel

Als je naar alle voordelen kijkt die een elektrische tandenborstel biedt, dan zie je ook wat het op de lange termijn voor voordelen voor je kan hebben. Ten eerste: de meeste elektrische tandenborstels hebben betaalbare opzetborstels en je kunt verschillende soorten borstelkoppen kopen. Zo kies je een reiniging die perfect aansluit op jouw behoeften op het gebied van mondverzorging.

Een andere factor waar je rekening mee moet houden, is dat een elektrische tandenborstel je mond gezonder houdt dan een gewone manuele tandenborstel. Een superieure reiniging hoeft niet veel geld te kosten. Oral-B biedt kostefficiënte elektrische tandenborstels. De [Oral-B 2000] is een geweldig instapmodel voor mensen die willen zien hoe ze met een elektrische tandenborstel hun mondgezondheid kunnen verbeteren. Elektrische tandenborstels van Oral-B zijn ook oplaadbaar. Je hoeft dus geen geld uit te geven aan batterijen.

De juiste elektrische tandenborstel voor jou kiezen

Houd je doelen op het gebied van mondverzorging in gedachten bij het kiezen van een elektrische tandenborstel. Als je op zoek bent naar een elektrische tandenborstel, dan moet je onder meer rekening houden met je eigen behoeften op het gebied van poetsen en andere voordelen. Daarnaast kijk je naar de vervangingende of aanvullende opzetborstels die je het liefst hebt.