WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Krijg je van mondwater witte tanden?

Krijg je van mondwater witte tanden? article banner
Delen

Vermijd een doe-het-zelf-mondspoeling

Er wordt wel beweerd dat het gebruik van waterstofperoxide gemengd met 50 procent water als mondspoeling kan helpen met het bleken van je tanden. Om veiligheidsredenen is het beter om zulke "doe-het-zelf"-mondspoelingen te vermijden als strategie om je tanden te bleken.

Is waterstofperoxide veilig?

Waterstofperoxide is een bleekmiddel dat voorkomt in veel professionele tandenbleeksets, maar het kan de weefsels in je mond beschadigen indien niet gebruikt met adequate beschermende apparatuur. Alleen je tandarts heeft de beschikking over zulke apparatuur tijdens een afspraak om je tanden te bleken.

Thuis je tanden bleken

Wil je graag je tanden bleken, bespreek dit dan met je tandarts. Heb je een geringe hoeveelheid vlekken, dan kunnen whitening-tandpasta's, whitening-mondspoelingen of tandenbleeksets voor thuis effectief zijn in het verwijderen van de vlekken op het oppervlak van je tanden die de verkleuring veroorzaken.

Vraag het je tandarts

De American Dental Association (ADA) raadt aan om met je tandarts te overleggen als je een procedure voor het bleken van je tanden wilt proberen, zodat hij of zij je kan helpen de meest optimale procedure of behandeling te kiezen. Overleg zeker met je tandarts over het bleken van je gebit als je meerdere vullingen of kronen hebt, of ernstige verkleuringen. Heb je ernstige verkleuringen of zijn er andere soorten tandherstel aan je gebit uitgevoerd, dan kan je tandarts aanraden om je tanden professioneel te laten bleken. Op die manier kan de tandarts een sterker bleekmiddel en speciale gereedschappen gebruiken zodat je tandvlees en mondweefsels beschermd blijven tijdens het gebruik van dit sterkere product.