WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Mondwater met fluoride gebruiken

Mondwater met fluoride gebruiken article banner
Delen

Een mondspoeling met fluoride gebruiken

Volgens veel tandartsen biedt het tweemaal daags poetsen met een tandpasta met fluoride voldoende fluoride om te beschermen tegen gaatjes. Heb je snel last van gaatjes, dan kan je naast het tandenpoetsen en flossen een mondspoeling met fluoride gebruiken.

Uit sommige studies is gebleken dat een mondspoeling met fluoride een goede aanvulling kan zijn op dagelijks tandenpoetsen met een tandpasta met fluoride, zeker in gebieden waar geen extra fluoride aan het drinkwater is toegevoegd. Deze mondspoelingen versterken het tandglazuur en beschermen je tanden tegen schade door zuur. Er is echter niet gebleken dat mondspoelingen ook significant effect hebben tegen door tandplak veroorzaakte tandvleesontstekingen of ernstigere tandvleesaandoeningen. Nog een reden om dagelijks tanden te poetsen en te flossen

De te volgen stappen bij het gebruik van een mondspoeling met fluoride

Wil je een mondspoeling met fluoride gebruiken, volg dan de volgende stappen:

  • Gebruik de juiste hoeveelheid: Gebruik een hoeveelheid mondspoeling zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing of aanbevolen door je tandarts.

  • Goed spoelen: Houd je mond gesloten en spoel krachtig zoals aanbevolen op de gebruiksaanwijzing.

  • Uitspugen: Slik een mondspoeling niet door. De fluoride in de meeste mondspoelingen met fluoride kan giftig zijn als je er veel van inslikt. Begeleid je een kind tijdens het spoelen van de mond, zorg er dan voor dat hij of zij alles uitspuugt en niet doorslikt.

  • Onthoud: Om het meeste te halen uit een mondspoeling met fluoride zorg je ervoor dat je na het spoelen 30 minuten niets eet, drinkt of rookt, zodat je de fluoride niet wegspoelt.