VOORWAARDEN - TANDSTEEN EN TANDPLAK

Tandplak: plakverklikkers, oplossingen en meer

Tandplak: plakverklikkers, oplossingen en meer article banner
Delen

Zie hoe goed je je gebit verzorgt met een product dat tandplak zichtbaar maakt

Hoe weet je of je tandplak met succes verwijderd hebt na het poetsen en flossen van je tanden? Misschien zie je nog wat voedseldeeltjes, maar niet de tandplak, want die is kleverig en kleurloos.

Loop je meer risico op opbouw van tandplak door terugtrekkend tandvlees, een beugel, een chronische ziekte of andere risicofactoren, gebruik dan een product om tandplak zichtbaar te maken, zodat je kan zien of er nog plekken zijn die je gemist hebt na het afronden van je mondverzorgingsroutine. Een dergelijk product bevat een onschadelijke verf die op eventuele tandplak reageert die na het poetsen is achtergebleven. Als je gekleurde plekken ziet, dan kan je daar extra aandacht aan besteden tijdens het poetsen en flossen.

Poets en flos je tanden zoals gebruikelijk voorafgaand aan het gebruik van een product om tandplak zichtbaar te maken. Je hebt de keuze uit de volgende producten:

  • Tablet om tandplak zichtbaar te maken: Kauw op een tablet en zorg dat deze zich vermengt met het speeksel in je mond. Laat het speeksel ongeveer 30 seconden goed door je mond gaan en spuug het uit.

  • Wattenstaafje om tandplak zichtbaar te maken: Veeg met het wattenstaafje over het oppervlak van je tanden.

  • Vloeistof om tandplak zichtbaar te maken: Laat de vloeistof ongeveer 30 seconden door je mond gaan en spuug het uit.

  • Flosdraad om tandplak zichtbaar te maken: Gebruik een kleurloze flosdraad om de verwijderde tandplak na gebruik te zien.

Onthoud: Zelfs als je geen extra risico loopt op een tandvleesaandoening, kan je een product om tandplak zichtbaar te maken gebruiken om te testen hoe effectief je de tandplak van je tanden verwijderd hebt.