VOORWAARDEN - SLECHTE ADEM

Bestrijd de oorzaken van slechte adem (halitose)

Delen

Slechte adem of halitose wordt voornamelijk veroorzaakt door de opbouw van bacteriën in je mond, wat zorgt voor een onfrisse geur. Slechte adem kan genant zijn, maar gelukkig kun je het behandelen van zodra je de oorzaken kent.

Wat veroorzaakt slechte adem (halitose)?

De opeenhoping van bacteriën die de oorzaak zijn van slechte adem komt vaak door gebrek aan een volledige mondverzorgingsroutine. Hierdoor stapelen tandplakbacteriën zich op rondom het tandvlees en achter op de tong. Andere oorzaken van slechte adem hebben te maken met dieetkeuzes, toename van bacteriën tijdens het slapen, stress en uitdroging. 

Heel soms kan slechte adem een symptoom zijn van een ernstigere medische aandoening, dus is het belangrijk om het probleem niet te negeren en om als het probleem aanhoudt een tandarts te bezoeken. Door je te houden aan een goede mondverzorgingsroutine voor je gebit kun je slechte adem tegengaan.

Bestrijd de oorzaken van slechte adem (halitose)

Ontdek meer over de oorzaken van slechte adem ›

Hoe kom je van slechte adem af

Als je de oorzaak van slechte adem kent, kun je de juiste stappen nemen op weg naar een frissere adem.

1. Gebruik mondwater dat ontworpen is om bacteriën en bestanddelen in bepaald voedsel die slechte adem veroorzaken te doden.

2. Blijf gehydrateerd door gedurende de dag water te drinken, limiteer cafeïnehoudende en alcoholische drankjes en beperk suikerhoudende en zure sappen.

3. Om je ochtendadem zo fris mogelijk te houden, adviseren we om twee keer per dag je tanden te poetsen, regelmatig te flossen en om de dag te beginnen met een mondspoeling om bacteriën in de mond te doden.

4. Flos dagelijks om te voorkomen dat er etensresten vast blijven zitten en er tandplak wordt opgehoopt.

5. Flos dagelijks om de smalle ruimtes onder de tandvleesrand te reinigen waar je tandenborstel niet altijd bij komt.

We adviseren om Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming tandpasta - Extra Frisse Munt te gebruiken voor een gezondere mond en een frisse adem die langer aanhoudt.

Ontdek hoe je van een slechte adem afkomt ›