WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Hoe een oplaadbare elektrische tandenborstel gebruiken

Hoe een oplaadbare elektrische tandenborstel gebruiken article banner
Delen

Geloof het of niet, maar heel veel schoolgaande kinderen zijn tegenwoordig enthousiaste tandenpoetsers. Dit fijne fenomeen hebben we  te danken aan de uitvinding van de oplaadbare elektrische tandenborstel.

Oplaadbare elektrische tandenborstels zijn eenvoudig te gebruiken en dat is ook wat ze zo aantrekkelijk maakt. En hoewel een oplaadbare elektrische tandenborstel meer kost dan een handtandenborstel, kan het het waard zijn als je kind (of jij) enthousiast is over het gebruik ervan.

De meeste oplaadbare elektrische tandenborstels maken 5.000 tot 30.000 op en neer gaande bewegingen per minuut over je gebit, waardoor het minder tijd kost om grondig te poetsen.

Sommige oplaadbare elektrische tandenborstels hebben zelfs nog meer kracht. De Professional Care 7000 lijn van Oral-B roteert wel 40.000 keer per minuut.

Zo gebruik je een oplaadbare elektrische tandenborstel: doe wat tandpasta op de borstelkop en houd de tandenborstel in een hoek van 45 graden, net zoals je een manuele tandenborstelvast zou houden. Schakel de elektrische tandenborstel aan en stuur hem van tand naar tand. De smallere borstelkop waarmee vrijwel elke elektrische tandenborstel is uitgerust, poetst gewoonlijk een tand per keer, afhankelijk van de grootte van je tanden.  Leid de elektrische tandenborstel langs de voorkant, de achterkant en het kauwoppervlak van elke tand.

Ook al gebruik je een elektrische tandenborstel, je zult toch twee minuten lang moeten poetsen zodat je zeker elke tand gereinigd hebt. Als je klaar bent met poetsen, spoel je de tandenborstelkop eenvoudigweg af met water waarna je hem laat drogen.