Tips en trucs om het tandenpoetsen te stimuleren

Delen

Niet alle kinderen nemen de gewoonte om twee keer per dag te poetsen gemakkelijk over. Het kan zelfs enige aanmoediging van de ouders vergen om ze aan het poetsen te krijgen. Dat is heel normaal. Gelukkig zijn er veel leuke en boeiende manieren om het tandenpoetsen leuk te maken, iets om naar uit te kijken voor zowel ouder als kind. En wanneer je kind groter wordt, heb je misschien een andere stimuleringsmethode nodig. Dat is prima, want er zijn veel manieren om ze een expert in het tandenpoetsen te maken. Een van deze methoden zal je zeker helpen om te zorgen dat je kind een regelmatige tandenpoetser wordt. Vergeet niet positief te blijven en het leuk te houden. Houd er rekening mee dat kinderen op sommige dagen niet altijd meewerken, en dat het oké is als ze niet iets nieuws willen proberen. Het belangrijkste is dat hun tanden worden gepoetst zonder dat hun poetsroutine een negatieve ervaring wordt. Want als ze goed poetsen, wint iedereen. Hier zijn enkele ideeën om jou – en jouw kind – op weg te helpen.

Download de gratis Disney Magic Timer App van Oral-B

De Disney Magic Timer App van Oral-B kan gratis worden gedownload op je smartphone of tablet. Je kinderen worden aangemoedigd om twee hele minuten te poetsen met hun favoriete Disney-, Star Wars- en Pixar-personages terwijl ze stickers en exclusieve virtuele ervaringen verdienen.   

Playlist voor het tandenpoetsen

Maak een afspeellijst van de favoriete liedjes van je kinderen en verander het tandenpoetsen in een twee maal daags dansfeest. Kies een nummer en poets de tanden van je kind twee minuten lang als het liedje speelt. Iedereen kan mee dansen als ze dat willen. Vergeet niet dat na twee minuten de poetstijd voorbij is!

Disney tandenborstels

Oral-B maakt verschillende handmatige en elektrische tandenborstels met de favoriete Disney-figuren van je kinderen. Van Star Wars en Frozen tot Cars, er is altijd een tandenborstel waarmee je kind graag poetst. Laat ze hun favoriete tandenborstel kiezen.

Ontdek Oral-B tandenborstels

Rollenspel met een origineel verhaal

Verzin een origineel verhaal waarbij je in het echt moet tandenpoetsen om de held te zijn. Misschien zijn hun tanden dieren die goed moeten worden gepoetst om gelukkig te zijn. Misschien moet prinses Glazuur worden gered. In elk verhaal zijn zij de held met de tandenborstel.

Andere verhaalthema's:

  • Buitenaardse wezens zijn Planeet Tand binnengevallen. Verdedig de planeet door de tanden te poetsen.

  • Elke tand is een auto die moet worden schoongemaakt.

  • De slechte Gaatjes Draken zijn het Koninkrijk der Tanden binnengevallen. Alleen tandenpoetsen kan ze tegenhouden.

Tandenpoetsen rollenspel met poppen

Ga opzoek naar speelgoed en poppen met een eigen tandenborstel. Deze zijn allemaal ontworpen om kinderen aan te moedigen om tanden te poetsen. Wanneer kinderen zien dat de tanden van hun geliefde speelgoed worden gepoetst, zal het hen motiveren hetzelfde te doen.