LEVENSFASES - KINDEREN

Mondwater voor kinderen - voordelen en veiligheid van mondwater

Mondwater voor kinderen - voordelen en veiligheid van mondwater article banner
Delen

Oudere kinderen hebben baat bij mondspoeling

Oudere kinderen en tieners kunnen belangstelling hebben voor mondspoeling als mondverfrissing en ze kunnen ook profiteren van de voordelen van een spoelmiddel met fluoride. Een spoelmiddel met fluoride is met name geschikt voor oudere kinderen met een beugels, omdat het spoelmiddel kan helpen de tanden te beschermen tegen zuurproducerende plakbacteriën die zich onder de slotjes kunnen ophopen.

Jongere kinderen kunnen beter geen mondspoeling gebruiken

Over het algemeen kunnen jongere kinderen beter geen mondspoeling gebruiken, omdat de kans bestaat dat zij het product doorslikken. Kinderen in de leeftijd van zes tot 12 jaar oud mogen alleen mondspoeling gebruiken onder toezicht van een volwassene. En kinderen jonger dan zes jaar kunnen beter geen spoelmiddel met fluoride gebruiken, omdat een overmatige blootstelling aan fluoride bij kinderen met nog niet volledig ontwikkelde tanden kan leiden tot fluorose, een onschadelijke maar minder mooie aandoening die vlekjes of strepen achterlaat op de tanden.

Kindvriendelijke mondspoeling

Ouders die zich zorgen maken over de alcohol in de mondspoeling kunnen ook kiezen voor een van de verschillende alcoholvrije varianten, die net zo effectief zijn in het verfrissen van de adem. En er zijn ook alcoholvrije spoelmiddelen met fluoride. Maak je je zorgen over chemische stoffen? Welk type mondspoeling je kind ook gebruikt; benadruk dat mondspoeling - zelfs met fluoride - geen vervanging is voor het tweemaal daags poetsen en dagelijks flossen.