WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Waarom Waterflossers Geweldig zijn voor Beugels

Waarom Waterflossers Geweldig zijn voor Beugels article banner
Delen

Waarom waterflossers geweldig zijn voor beugels.

Zelfs zonder beugel kan dagelijks flossen een hele uitdaging zijn. Maar als je een beugel hebt kan regelmatig flossen nog meer werk zijn, vooral het reinigen rond die draden en beugels waar voedseldeeltjes vaak vast komen te zitten. Tandplak rond haakjes kan meerdere tandheelkundige problemen, waaronder tandvleesaandoeningen, veroorzaken als deze niet worden behandeld. Een waterflosser, ook bekend als een monddouche, is samen met het traditionele flosdraad een perfecte oplossing voor iemand met een beugel. Waterdruk is de beste manieren om voedsel tussen je beugel uit te krijgen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het heen en weer bewegen van het flosdraad tussen je tanden.

Waterflossers zijn in combinatie met flosdraad om verschillende redenen de beste oplossing voor een volledige reiniging van de tussenruimtes wanneer je een beugel hebt:

  • Voorkomt ontkalking - Ontkalking of verzwakking van het tandglazuur doordat tandplak en zuur vast komen te zitten, waardoor witte vlekken kunnen ontstaan die zeer gevoelig kunnen zijn. Dit komt vaak voor wanneer mensen moeite hebben met het reinigen van bepaalde delen van hun tanden achter een beugel. Ontkalking kan niet worden gecorrigeerd, dus preventie is cruciaal. Een waterflosser kan die zones gemakkelijker bereiken dan een traditionele flosdraad.

  • Gemakkelijker dan flossen Flosdraad kan moeilijk zijn met beugels. Monddouches zijn een veel eenvoudigere oplossing en ideaal voor het losmaken van voedsel dat tussen haakjes vastzit.

Beste waterflossers voor beugels?

Met een waterflosser is flossen met een beugel veel minder werk. Maar er is zoveel keuze, hoe weet je welke je moet kiezen? Uiteindelijk hangt het juiste model af van de functies die je nodig hebt. Een waterflosser met meerdere standen, zoals die in het assortiment van Oral-B, is perfect voor iemand met een beugel. Met de variabele standen, waaronder een gevoelige modus voor mensen met gevoelig tandvlees, kun je de reiniging aanpassen om voedsel te verwijderen dat tussen de beugels op moeilijk bereikbare plaatsen vastzit. Bovendien biedt hun on-demand pulsinstelling een nauwkeurige, gerichte reiniging met druk en pulsatie om tandplak en etensrestjes uit beugels en draden te verwijderen. Daarnaast stimuleert en masseert hij het tandvlees om de gezondheid van het tandvlees te verbeteren.

Als je je tanden en tandvlees niet goed verzorgt wanneer je een beugel draagt, dan loop je het risico op tal van problemen. Je tanden kunnen dan wel perfect recht staan maar je tandvlees kan rood en opgezwollen zijn en gemakkelijk bloeden. Je kunt zelfs het risico lopen op tandvleesontsteking. En dat niet alleen, er kunnen verkleuringen ontstaan die afbreuk doen aan je mooie glimlach. Een waterflosser is de perfecte aanvulling op je mondverzorgingsroutine om je tandvlees gezond te houden en je investering te beschermen.