WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Zaken om te overwegen als je een elektrische tandenborstel koopt

Zaken om te overwegen als je een elektrische tandenborstel koopt article banner
Delen

Een goede mondverzorging is niet alleen goed voor gezonde tanden. Het kan ook invloed hebben op je algemene gezondheid. We hebben op jonge leeftijd al geleerd dat het belangrijk is om onze tanden regelmatig te poetsen, om zowel onze tanden als ons tandvlees gezond te houden. Toen tandenborstels met nylon borstelharen voor het eerst werden uitgevonden in de jaren 30 van de vorige eeuw, waren er nog niet heel veel opties. Nu zijn de opties soms overweldigend.

Het is algemeen bekend dat elektrische tandenborstels effectiever zijn dan manuele tandenborstels borstels en veel tandzorgprofessionals adviseren elektrische tandenborstels voor het zo effectief mogelijk poetsen. Als je overweegt een elektrische tandenborstel te kopen, zijn er veel verschillende soorten beschikbaar, met verschillende eigenschappen en tegen verschillende prijzen.

Een elektrische tandenborstel kiezen

Niet alle elektrische tandenborstels zijn hetzelfde en welke jij kiest hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren en comfortniveau. Als je moet kiezen tussen verschillende modellen, kan het helpen om te weten welke verschillende opzetborstels er zijn en welke technologie ze bieden.

Roterende borstelkoppen draaien helemaal rond, terwijl trillende borstelkoppen van de ene naar de andere zijkant bewegen. Sommige soorten borstels kunnen ook pulseren om ervoor te zorgen dat de kop van binnen naar buiten tegen de tand beweegt, terwijl hij draait om tandplak los te halen. Oral-B combineert alle drie technologieën in de roterende-trillende-pulserende technologie, die helpt tot 100% meer tandplak te verwijderen in vergelijking met handtandenborstels.

Je kunt misschien ook kiezen uit verschillende specifieke borstelkoppen, afhankelijk van je specifieke behoeften op het gebied van mondverzorging. Er zijn verschillende borstelkoppen die je helpen met het personaliseren van je poetservaring, elk met een eigen voordeel.

  • CrossAction is Oral-B's meest geavanceerde borstelkop en verwijdert dankzij de perfecte hoek van de borstelharen tot 100% meer tandplak*.

  • 3D White voor wittere tanden vanaf dag 1. Het maakt je tanden witter door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen met de polijstcup.

  • Sensitive Clean voor een zachte, superieure reiniging* dankzij de extra zachte haren voor mensen met gevoelig tandvlees.

  • FlossAction biedt een superieure interdentale reiniging* dankzij de geavanceerde MicroPulse-borstelharen.

* in vergelijking met een gewone manuele tandenborstel

De juiste elektrische tandenborstel voor jou

Zodra je weet welk soort elektrische tandenborstel je wilt, moet je kijken naar de beschikbaarheid van verschillende poeststanden, om de instelling aan te passen op basis van jouw actuele behoeften. Gebruik de dagelijkse reinigingsmodus voor reguliere verwijdering van tandplak. Als je gevoelig tandvlees hebt, dan heb je misschien meer aan een gevoelige modus die minder vaak beweegt en daardoor extra geschikt is voor gevoelige tanden. Je kunt ook kiezen voor de Pro-clean-modus voor een langere poetstijd om ook alle moeilijk bereikbare delen te reinigen, een tandvleesverzorgingsmodus om het tandvlees te stimuleren, de whitening-modus om de tanden witter te maken en de tongreinigingsmodus om een slechte adem te behandelen.

Verschillende nuttige functies

Naast alle verschillende soorten elektrische tandenborstels hebben verschillende modellen ook verschillende handige functies. Een gemeenschappelijke functie is een poetstimer die je helpt om te weten hoe lang je in elk deel van je mond moet poetsen.

Een andere handige functie, met name als je gevoelige tanden hebt, is een druksensor. Te veel druk uitoefenen op je tanden helpt niet bij het verwijderen van extra plak en kan zelfs schadelijk zijn voor je tanden en je tandvlees irriteren. Deze sensoren laten je met een lampje, zoemer of pieper weten of je teveel druk gebruikt. Oral-B's beste modellen vertragen de rotatiesnelheid automatisch als je te hard poetst, om te helpen je tandvlees te beschermen.

De nieuwe Oral-B Genius elektrische tandenborstel heeft een revolutionair voordeel: het heeft een positiedetectietechnologie die je de mogelijkheid geeft om te zien welk deel van je mond je gepoetst hebt en welke niet. Zo mis je nooit een plekje.

Zaken om te overwegen als je een elektrische tandenborstel koopt

Een slimme elektrische tandenborstel met Bluetooth®-connectiviteit

Naast de vele standaard functies hebben de nieuwste Oral-B-modellen ook slimme functies via Bluetooth-connectiviteit. Deze elektrische tandenborstel is de eerste die verbinding maakt met je smartphone via de Oral-B app, om je real-time feedback te geven over je poetsgewoonten en je poetservaring te verbeteren.

Het kiezen van een elektrische tandenborstel heeft alles te maken met één aspect: hoeveel een tandenborstel je aanspreek. De beste tandenborstel voor jou is het exemplaar waarvan de kans dat je deze gaat gebruiken het grootst is. Als je je tandenborstel fijn vindt, dan is de kans het grootst dat je de aanbevolen twee minuten poetst en al je tandoppervlakken reinigt, zoals tandzorgprofessionals adviseren. De prijs is natuurlijk altijd iets om rekening mee te houden, maar je mondgezondheid hangt ervan af. Houd rekening met je algemene mondgezondheid, levensstijl en budget en als je het nog niet weet: vraag je tandzorgspecialist om een aanbeveling.