WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Wanneer moet je je opzetstuk of tandenborstel vervangen?

Wanneer moet je je opzetstuk of tandenborstel vervangen? article banner
Delen

Hoe vaak dien je je tandenborstel of de opzetborstel van je elektrische tandenborstel te vervangen?

Veel tandartsen bevelen aan om je tandenborstel ongeveer om de drie maanden te vervangen. De American Dental Association (ADA) beveelt aan om je tandenborstel ongeveer elke drie tot vier maanden te vervangen, of eerder als de borstel versleten is. Onafhankelijk van het type kan de borstel van een tandenborstel immers verslijten en zijn effectiviteit verliezen. Uit klinisch onderzoek blijkt dat een nieuwe tandenborstel meer tandplak verwijdert dan een oude, dus vervang je borstel met regelmaat zodat je je tanden zo goed mogelijk schoon en gezond houdt.

Vervang je tandenborstel of opzetborstel als je ziek bent of je je niet lekker voelt

De haren van een tandenborstel doden geen bacteriën in de mond, beschermen je niet tegen ziekten en voorkomen ook niet dat je ziek wordt. Zorg er dus voor dat je onafhankelijk van het type tandenborstel dat je gebruikt, je deze regelmatig vervangt om zo effectief mogelijk te blijven poetsen en om hygiënische redenen. Bronnen

  • Verklaring van de ADA omtrent het gebruik van tandenborstels: Reinigen, opbergen en vervanging. Council on Scientific Affairs, november 2005.