WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Je elektrische tandenborstel schoonmaken

Je elektrische tandenborstel schoonmaken article banner
Delen

Het is belangrijk om je elektrische tandenborstel goed te onderhouden zodat hij je tanden goed reinigt. Hier heb je een paar tips voor het reinigen en onderhouden van je elektrische tandenborstel, zodat je glimlach zo gezond mogelijk blijft.

Je elektrische tandenborstel reinigen

Aangezien je je tanden met name poetst om bacteriën uit je mond te verwijderen, is het belangrijk om je tandenborstel schoon en bacterievrij te houden.

Houd rekening met deze tips om je elektrische tandenborstel schoon en veilig te houden:

  • Bedek de tandenborstel als je onderweg bent, maar thuis niet. Doe je tandenborstel bij het reizen in een tandenborsteldoosje. Laat hem niet onbedekt door je koffer of toilettas rollen, want dan kan hij in contact komen met stof, vuil en bacteriën. Maar bewaar je tandenborstel thuis niet in een doosje: die vochtige omgeving is namelijk gunstig voor de groei van bacteriën. Als je vaak gebruik moet maken van een tandenborsteldoosje, zoek er dan een met ventilatiegaatjes. Laat je tandenborstel thuis rechtop in een beker of tandenborstelhouder staan. Zorg ervoor dat hij door de lucht kan worden gedroogd en er meerdere openingen in de houder zitten zodat de verschillende tandenborstels voldoende ver uit elkaar staan.

  • Overweeg een reinigingsmiddel voor tandenborstels. Er zijn commerciële reinigingsmiddelen voor tandenborstels verkrijgbaar, maar er is geen sluitend bewijs dat deze er daadwerkelijk voor zorgen dat de tandenborstel schoner is dan wanneer je hem na gebruik afspoelt met water en laat drogen. Als je een reinigingsmiddel wilt uitproberen, neem er dan een die de bacteriële besmetting vermindert die altijd plaatsvindt op een tandenborstel. Wees achterdochtig als er op reinigingsproducten claims staan die niet realistisch zijn. Doe je tandenborstel nooit in de afwasmachine of magnetron om hem te reinigen; de hoge temperaturen kunnen de borstel schaden.

Naast de hierboven genoemde tips, moet je je elektrische tandenborstel na gebruik elke dag reinigen met kraanwater om tandpasta en vuil te verwijderen.

  • Poets niet te hard. Als je teveel druk uitoefent op de tandenborstel, zullen de haren sneller slijten en minder goed reinigen.

  • Laat je tandenborstel rechtop staan als je hem niet gebruikt, zodat hij door de lucht kan worden gedroogd.

Tips voor je Oral-B® elektrisch tandenborstel

Vervang de borstelkop van je Oral-B® elektrische tandenborstel elke drie maanden, wanneer de blauwe Indicator®-haren half wit zijn of eerder als hij begint te slijten. Trek de oude borstelkop onder een rechte hoek van de basis af en plaats op dezelfde wijze een nieuw exemplaar.

  • Als het de eerste keer is dat je het product gebruikt, moet je de batterij voor gebruik volledig opladen. Dit kan tot 16 uur duren.

  • Zodra de basis van de elektrische tandenborstel volledig is opgeladen, moet je hem gebruiken totdat hij helemaal leeg is. Laad hem daarna weer volledig op, in plaats van dit tussen de gebruiksmomenten door te doen. Zo zal je batterij langer meegaan.

  • Als je een SmartGuide™-scherm op je elektrische tandenborstel hebt, zal je twee nieuwe AA-batterijen moeten gebruiken.

BEKIJK WELKE BORSTEL HET BESTE VOOR JE IS