Hoe poets je je tanden met een handtandenborstel?

Hoe poets je je tanden met een handtandenborstel? article banner
Delen

Wat is het resultaat van tandenpoetsen?

Je tanden goed leren poetsen is de eerste stap op weg naar gezonde tanden en gezond tandvlees. Zo verwijder je voedselrestjes, tandplak en tandsteen van het oppervlak van je tanden. Daarnaast helpt het het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen te verminderen, de hoofdoorzaken van tandverlies.

Hoe reinig je thuis je tanden

Hoewel er verschillende methoden zijn om je tanden te poetsen met een manuele tandenborstel, is het altijd een goed idee om je tandarts om advies te vragen en zijn of haar instructies op te volgen. Gebruik om te beginnen een tandpasta met fluoride en een zachte tandenborstel, en vergeet niet om deze elke drie maanden te vervangen.

Hoe lang dien ik mijn tanden te poetsen?

Om je tanden correct te poetsen dien je minstens twee minuten een aanbevolen techniek te gebruiken, waaronder het zowel 's morgens als 's avonds 30 seconden poetsen van elk kwadrant van je mond (links- en rechtsboven, links- en rechtsonder). De meeste tandenborstels zijn niet voorzien van een ingebouwde timer van twee minuten. Het is dus handig om een klok in de buurt te hebben zodat je weet of je lang genoeg poetst.

Stappen om je tanden op de juiste manier te poetsen

Hoe je de tandenborstel vasthoudt hangt af van het deel van je mond dat je poetst.

Stap 1: Begin met de buitenste en binnenste oppervlaktes, en poets onder een hoek van 45 graden in korte, brede bewegingen tegen de tandvleesrand. Deze bewegingen dienen ongeveer de lengte van een halve tand te hebben. Zorg ook dat je je achterste kiezen poetst. Stap 2: Poets het oppervlak van je kiezen. Houd de borstel recht en poets op en neer over deze oppervlaktes. Stap 3: Eenmaal aangekomen bij de binnenkant van je voortanden houd je de borstel verticaal en gebruik je zachte op-en-neer gaande bewegingen met de top van de tandenborstel. Stap 4: Poets voorzichtig langs de tandvleesrand. Stap 5: Poets je tong met lange bewegingen van achter naar voor om voedselrestjes en bacteriën die een slechte adem veroorzaken te verwijder en. Zo zorg je voor een frisse adem.

Nu je de juiste poetstechniek kent zorg je er met een beetje dagelijkse discipline voor dat het al snel heel vanzelfsprekend wordt. Het is een van de meest eenvoudige dingen die je kan doen om de gezondheid van je tanden en tandvlees te ondersteunen.