WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Tandenstokers met flosdraad - een alternatief voor flossen

Tandenstokers met flosdraad - een alternatief voor flossen article banner
Delen

Wat zijn floss-tandenstokers?

Vind je het gebruik van een standaard flosdraad frustrerend? Vind je die lange flosdraadjes onhandig, vooral om tussen je achterste kiezen te komen? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor je; er is ook een andere manier om je tanden te flossen. Een floss-tandenstoker is een klein plastic hulpmiddel met een gebogen uiteinde met daarop een stukje floss. En er is een bonus: het andere uiteinde van de floss-tandenstoker heeft een kleine tandenstoker van plastic die je kan gebruiken in plaats van de houten variant om de grotere stukjes vastzittend voedsel rond de tandvleesrand of tussen de tanden te verwijderen.

Soorten floss-tandenstokers

Sommige floss-tandenstokers zijn voor eenmalig gebruik, andere hebben een vervangbaar en hervulbaar kopstuk. Je kunt ook floss-tandenstokers kopen die een speciaal ontworpen handgreep hebben met meer grip zodat je ze makkelijker vast kunt houden. Sommige floss-tandenstokers zijn uitgerust met een hulpstuk dat werkt als tongschraper, anderen zijn klein van omvang, speciaal ontworpen voor kinderen.

Is hightech iets voor jou? Kies dan een floss-tandenstoker op batterijen. Deze hebben een tweevoudige werking; ze vibreren om je tandvlees te masseren terwijl ze het gebied er rondom schoonmaken.

Floss-tandenstokers versus waterflossers

Verwar een floss-tandenstoker niet met een waterflosser. Een waterflosser spuit een straal water tussen je tanden. Met een waterflosser kan je de grotere voedseldeeltjes van tussen je tanden halen en je tandvlees stimuleren. Dit kan een bruikbaar onderdeel van je mondverzorgingsroutine zijn. Maar omdat je zo niet echt de ruimtes tussen de tanden en de tandvleesrand schoonmaakt, is het geen vervanging voor het traditionele tandenpoetsen of flossen met standaard floss of andere producten om tussen je tanden schoon te maken.

Vermijd tandenstokers

Nog een belangrijk punt: Gebruik geen tandenstoker om je tanden schoon te maken. Ondanks de naam is een tandenstoker niet gemaakt voor gebitsreiniging. Daarnaast kan er een stukje afbreken dat tussen je tanden kan blijven zitten. Kies in plaats daarvan voor een floss-tandenstoker.