VOORWAARDEN - TANDEN WITTER MAKEN

Wat je kan verwachten van het bleken van je tanden

Wat je kan verwachten van het bleken van je tanden article banner
Delen

Wat je kan verwachten van het bleken van je tanden

Heb je beslist om je tanden te laten bleken? Dan moet je er eerst en vooral zeker van zijn dat je verwachtingen realistisch zijn.

Het is belangrijk dat je niet verwacht dat je de stralende glimlach van een celebrity krijgt, omdat ieders tanden anders op de peroxide reageren.

Je krijgt sneller wittere tanden als je kiest voor een professionele whitening behandeling bij de tandarts. Deze behandelingen zijn veilig, hoewel je tanden en tandvlees wat gevoeliger kunnen worden, maar dat gaat na de whitening behandeling ook weer over. Het is niet ongebruikelijk dat de tandkleur één of twee weken na deze behandeling terugkomt, daarom kan een thuisproduct helpen om de resultaten na de behandeling te behouden.

Als je een professionele whitening behandeling volgt, zal deze de blekende oplossing rechtstreeks op je tanden aanbrengen en misschien zelfs een laser of andere speciale instrumenten gebruiken om het whitening proces te versnellen. Je mag na één behandeling al resultaat verwachten, maar je kunt ervoor kiezen om meer dan een behandeling te ondergaan om het effect te krijgen dat je wou. Een professionele whitening behandeling bij de tandarts neemt 30 tot 60 minuten in beslag en kost tussen de € 450 en € 900 voor je volledige mond.

Hoe lang blijven je tanden witter? Dat hangt gedeeltelijk van je gewoontes af. Als je rookt of veel koffie of thee drinkt, zal je na enkele jaren een nieuwe behandeling moeten ondergaan.