WAAROM ORAL-B - ORAL-B TANDPASTA

Beste tandpasta voor gevoelige tanden

Delen

Gevoeligheid, dat ook wel tandheelkundige overgevoeligheid of dentinale overgevoeligheid wordt genoemd, is pijn die meestal optreedt bij het eten of drinken.

De meeste mensen hebben wel eens tandpijn gehad. Als je last hebt van gevoelige tanden, ben je niet de enige. Gelukkig is er een middel voor mondverzorging beschikbaar dat kan helpen gevoeligheid te verlichten. Dit artikel helpt je de beste tandpasta van Oral-B te vinden met een formule die speciaal ontwikkeld is voor gevoelige tanden door een zachte reiniging te bieden. 

In de binnenste structuur van de tand bevindt zich de pulp, een mengsel van organisch materiaal: bloedvaten die de tand voeden en zenuwen. Rond de pulp ligt een laag die dentine heet, een substantie die hard, maar poreus is. Door het tandbeen lopen duizenden zeer dunne buisjes die tubuli worden genoemd. Tubuli vormen een kanaal aan de binnenkant van de levende tand en zenuwen naar het glazuur. De buitenste laag van de tandkroon bestaat uit een zeer harde glazuurlaag, die de hardste structuur in het menselijk lichaam is. Het glazuur bedekt alleen de buitenkant van de tand boven de tandvleesgrens en niet het gedeelte onder de tandvleesgrens dat de tandwortel wordt genoemd, die bedekt is met een structuur die cement wordt genoemd. 

Bij gezonde tanden worden de tubuli bedekt door het tandvlees en cement in de tandwortel, en onder de glazuurlaag in het buitenste kroonoppervlak van de tand. Bij ongezonde tanden verplaatsen prikkels zich door de tubuli om de zenuwen te bereiken en deze te prikkelen, wat gevoeligheid veroorzaakt.  

De beste tandpasta van Oral-B voor gevoelige tanden kiezen 

Tandpastaformules die speciaal ontwikkeld zijn voor gevoelige tanden kunnen de tanden zachter reinigen en tegelijkertijd intens comfort bieden. Ze bevatten bestanddelen zoals tinhoudende fluoride, zodat je minder ongemak voelt tijdens het poetsen.  

Tinfluoride blokkeert de gaatjes in de tubuli, beschermt de zenuwen in de tand tegen prikkels van buitenaf en biedt een zachte, maar doeltreffendere reiniging. 

De volgende tandpasta van Oral-B heeft bewezen zeer effectief te zijn in de bescherming tegen gevoelige tanden. 

Oral-B Gevoeligheid & Tandvlees Calm-tandpasta is speciaal ontwikkeld voor gevoelige tanden. De unieke formule bevat de ACTIVCALM-technologie, die samen met tandartsen is ontwikkeld om een beschermend laagje te vormen dat onmiddellijk de gevoeligheid verlicht. Bovendien zorgt het zachte schuim voor een comfortabel gevoel in de mond en verkoelt deze het tandvlees tijdens en na het poetsen voor een meer verzachtend gevoel.  

Tandpastaformules voor gevoelige tanden kunnen ook met een elektrische tandenborstel gebruikt worden. Sommige elektrische tandenborstels hebben een gevoelige stand die gebruikt kan worden met de gevoelige tandpasta van je keuze. Het combineren van deze opties voor gevoelige tanden kan je een comfortabel gevoel geven om je mondverzorgingsroutine van tweemaal daags tandenpoetsen en dagelijks flossen vol te houden. 

Hoe de beste tandpasta van Oral-B voor gevoelige tanden werkt 

De unieke ACTIVCALM-technologie van Oral-B is samen met tandartsen ontwikkeld om een beschermlaag te vormen voor intens comfort.  

WAAROM POETSEN MET ORAL-B GEVOELIGHEID & TANDVLEES CALM-TANDPASTA?  

Zorgt voor een beschermend laagje Verkoelt het tandvlees tijdens en na het poetsen Biedt een intens comfort dankzij het zachte schuim Oral-B is ook het toonaangevende tandenborstelmerk dat door tandartsen wereldwijd wordt aanbevolen