WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Vind het beste mondwater voor tandvleesproblemen die tandvleesontsteking veroorzaken

Image - Vind je beste mondwater voor tandvleesproblemen die tandvleesontsteking veroorzaken article banner
Delen

Vind je beste mondwater voor tandvleesproblemen die tandvleesontsteking veroorzaken  

Je tandvlees is de basis van je tanden, overweeg je tandarts te vragen een mondwater aan je routine toe te voegen, dat de opeenhoping van tandplak, die tot tandvleesproblemen kan leiden, helpt verminderen.  

Soorten tandvleesproblemen 

Je tandvlees helpt de stevigheid van je tanden te ondersteunen, daarom is het belangrijk speciale aandacht te besteden aan de verzorging van je tandvleesranden. Veel voorkomende tandvleesproblemen zijn onder andere:  

  • Tandvleesaandoening: Als tandplak niet goed wordt verwijderd kan dat leiden tot de vorming van tandsteen, dat alleen door een tandheelkundig professional verwijderd kan worden. Gingivitis is een veel voorkomende vorm van tandvleesontsteking en kan worden teruggedraaid als je het vroegtijdig door je tandarts laat behandelen. 

  • Parodontitis: Een ernstiger vorm van tandvleesontsteking die optreedt wanneer de ophoping van tandplak verhardt tot tandsteen. Als je vermoedt dat je parodontitis hebt, ga dan meteen naar je tandarts voor de juiste diagnose en behandeling.  

  • Terugtrekkend tandvlees: Als je tandvlees begint af te slijten, of terug te trekken, kan dat de wortels van je tanden blootleggen en het gemakkelijker maken voor ziekteveroorzakende bacteriën om zich op te hopen.  

  • Bloedend tandvlees: Gevallen van tandvleesbloeding komen vaak voor, probeer met een elektrische tandenborstel te poetsen met behulp van de Oral-B-app om de gevallen van tandvleesbloeding bij te houden.   

  • Gevoelig tandvlees: Zacht of gezwollen tandvlees kan vatbaar zijn voor gevoeligheid. Probeer te poetsen met een tandenborstel met zachte haren voor een zachtere reiniging en ga naar je tandarts voor meer persoonlijk advies en een juiste diagnose.  

Mondhygiëne voor tandvleesverzorging  

  • Poets tweemaal per dag met een elektrische tandenborstel om de bacteriële plak van je tanden te verwijderen 

  • Flos dagelijks 

  • Poets met een fluoride tandpasta om de tanden te versterken  

  • Spoel met een tandvleesverzorgend mondwater om het tandvlees in goede conditie te houden 

  • Bezoek je tandarts tweemaal per jaar voor controle en reiniging 

Tandvleesverzorgend mondwater  

Door een spoeling aan je routine toe te voegen die de opbouw van tandplak kan helpen verminderen, kun je je tandvlees in goede conditie houden. Raadpleeg je tandarts voor aanbevelingen over welke spoeling geschikt kan zijn voor jou. Gebruik een tandpasta met tinhoudende fluoride om de tanden te versterken en de schade te voorkomen die bacteriën in tandplak veroorzaken als ze zich in de loop van de dag op de tanden ophopen. Probeer daarna te spoelen met een alcoholvrij mondwater dat cetylpyridiniumchloride bevat om het tandvlees zachter schoon te maken zodat het in goede conditie blijft.  

Bronnen: 

https://www.ada.org/en/member-center/oral-health-topics/mouthrinse#:~:text=Antimicrobials%20in%20mouthwash%20formulations%20include,ketone%2C%20terpene%2C%20and%20ionone

https://www.dentalcareplus.com/media/50441/health-connection-mouthwash.pdf 

https://periodontal.co.uk/possible-reverse-periodontal-disease/ 

https://www.nidcr.nih.gov/sites/default/files/2017-09/periodontal-disease_0.pdf 

https://www.webmd.com/oral-health/guide/receding_gums_causes-treatments#1