WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Mondwater voor gevoelige tanden

Mondwater voor gevoelige tanden  article banner
Delen

Voel je je ongemakkelijk bij het poetsen of flossen? Dan kun je gevoelige tanden hebben. Zoek een milde mondspoelformule voor gevoelige tanden die het beste bij je past.

Wat veroorzaakt tandgevoeligheid?

Poetsen, flossen, en zelfs eten of drinken kunnen ongemak veroorzaken als je last hebt van gevoeligheid. Gevoeligheid van tanden kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, sommige ernstiger dan andere. De oorzaken van gevoelige tanden zijn o.a.: • Tandglazuur: Als de buitenste laag van je tand, of glazuur, wegslijt kan dat pijn door gevoeligheid veroorzaken. Het glazuur helpt je tanden te beschermen tegen gevoeligheid, beschadiging en vlekken. Om het glazuur te helpen versterken kun je proberen een fluoride tandpasta aan je routine toe te voegen. Voor verdere bescherming kun je overwegen te spoelen met Oral-B Tandvlees en Glazuurverzorging Mondwater • Blootliggende wortels: Als het tandvlees terugtrekt, betekent dit dat het weefsel dat de wortels en de zenuw van je tand omgeeft, wordt aangetast. De blootliggende wortels kunnen een scherpe pijn veroorzaken, vooral bij het poetsen of flossen. • Afgebroken of gebarsten tand: Heb je een beschadigde tand, dan vergroot je het risico op gevoeligheid. Ga meteen naar je tandarts voor de juiste diagnose en behandeling. • Tandvleesproblemen: Als het tandvlees niet in goede conditie is of teer is, kun je gevoeligheidspijn ervaren. • Tandbederf: Tandcariës zijn kleine putjes of gaatjes in de tand die bij aanraking een scherpe, intense pijn veroorzaken. Plan een bezoek met je tandarts voor diagnose en behandeling, zoals een vulling. Als je last blijft houden van gevoelige tanden, ga dan meteen naar je tandarts om de oorzaak beter te kunnen vaststellen en de juiste behandeling te vinden.

Mondhygiëne voor gevoelige tanden

Hoewel gevoelige tanden bijzonder ongemakkelijk kunnen zijn, zijn er bepaalde stappen die je kunt nemen om je mondverzorgingsroutine wat draaglijker te maken en je mond schoon te houden: • Schakel over op een elektrische tandenborstel met Sensitive Mode voor een zachtere reiniging • Zet een opzetborstel voor gevoelige tanden op je elektrische tandenborstel en poets tweemaal per dag om bacteriële plak van je tanden te helpen verwijderen • Gebruik een tandpasta met fluoride om de tanden te versterken en de schade te voorkomen die bacteriën in tandplak veroorzaken als ze zich gedurende de dag op de tanden ophopen • Bezoek je tandarts minstens twee keer per jaar voor professionele reinigingen en controles

Ons beste mondwater voor gevoelige tanden

Als je een mondwater voor gevoelige tanden zoekt, overweeg dan te spoelen met een alcoholvrije formule. Oral-B Pro-Expert Professional Protection Mondwater biedt de hele dag bescherming tegen plakopbouw, tandvlees en slechte adem zonder de branderigheid van alcohol. Om het tandvlees te beschermen zodat het in goede conditie blijft en voor sterkere tanden, kun je proberen te spoelen met Oral-B Tandvlees en Glazuurverzorgend Mondwater. De frisse muntsmaak en alcoholvrije formulering zorgen voor een zachte reiniging. Bronnen:

https://www.ada.org/en/member-center/oral-health-topics/mouthrinse#:~:text=Antimicrobials%20in%20mouthwash%20formulations%20include,ketone%2C%20terpene%2C%20and%20ionone.

https://www.dentalcareplus.com/media/50441/health-connection-mouthwash.pdf

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/sensitive-teeth/faq-20057854

https://www.medicalnewstoday.com/articles/312992

https://www.webmd.com/oral-health/guide/receding_gums_causes-treatments#1