WAAROM ORAL-B - ORAL-B MONDWATER

Beste mondwater bij een droge mond

Beste mondwater bij een droge mond article banner
Delen

Onze beste mondwateropties om te helpen tegen de gevolgen van een droge mond

Als je niet genoeg speeksel produceert dan kun je een droge mond krijgen. Een droge mond hebben kan variëren van een gering effect op je dagelijks leven tot invloed hebben op je algemene gezondheid. Als je symptomen van een droge mond hebt, ga dan naar je tandheelkundig professional voor een goede diagnose of behandeling. Deze kan helpen met het aanbevelen van de juiste mondverzorgingsproducten om te gebruiken, waaronder mondspoeling tegen een droge mond.

Veel voorkomende oorzaken van droge mond

Bepaalde medicijnen en medische aandoeningen kunnen een droge mond veroorzaken, maar meer gebruikelijke oorzaken zijn ademhalen door de mond, het gebruik van alcohol en/of tabak, en simpelweg leeftijd.

Symptomen van een droge mond

Als je een droge mond hebt, dan kun je sommige of alle van de volgende symptomen ervaren:

  • Katoenachtig mondgevoel

  • Slechte adem

  • Droge tong

  • Moeite met praten, slikken, of kauwen

Als je vermoedt dat je een droge mond hebt, kun je het beste meteen naar je tandarts of huisarts gaan voor een goede diagnose en behandeling.

Onze beste mondwateropties om te helpen bij de gevolgen van een droge mond

Slechte adem-bacteriën kunnen goed gedijen als je mond niet genoeg speeksel produceert. Speeksel helpt zuren te neutraliseren en voedselresten weg te spoelen, en helpt je je tanden sterk en vrij van bederf te houden als het gepaard gaat met een grondige mondhygiëne routine van:

  • Minstens 2x per dag poetsen

  • Minstens 1x per dag flossen

  • Bezoek je tandarts minstens 2x per jaar voor reinigingen en controles

Als je je routine wilt afronden met een mondwater, dan zijn er bepaalde factoren waarmee je rekening moet houden als je een mondwater aan je routine toevoegt. Het beste mondwater om te proberen als je een droge mond hebt moet alcoholvrij zijn, want alcohol droogt de mond verder uit.

Enkele van onze beste mondwaters om aan je routine toe te voegen als je last hebt van een droge mond zijn:

Bronnen:

https://www.ada.org/en/member-center/oral-health-topics/mouthrinse#:~:text=Antimicrobials%20in%20mouthwash%20formulations%20include,ketone%2C%20terpene%2C%20and%20ionone

https://www.dentalcareplus.com/media/50441/health-connection-mouthwash.pdf

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dry-mouth/symptoms-causes/syc-20356048#:~:text=Dry%20mouth%20can%20be%20due,Tobacco%20and%20alcohol%20use