WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Flossen na het eten

Je tanden flossen na het eten article banner
Delen

Afvallen kan een moeilijke opgave zijn. En hoewel er geen onderzoeken of directe bewijzen zijn die de gezondheid van je gebit koppelt aan succesvol afvallen, is er anekdotisch bewijs dat tandenpoetsen en flossen na het eten de verleiding om te snacken verminderen.

Wanneer moet je flossen? Het is niet altijd handig om je tanden midden op de dag te poetsen. Maar zelfs flossen na een maaltijd kan een goede mondhygiëne ondersteunen en laat je mond schoner aanvoelen, of je nu probeert af te vallen of alleen minder wilt snoepen.

Als je voor een gezonde snack gaat, vergeet dan niet dat sommige populaire opties, zoals zoute stengels of rozijnen en ander gedroogd fruit, goed zijn voor je gezondheid maar tussen je tanden blijven plakken. Gedroogd fruit bevat ook veel suiker, wat tot tandbederf en de vorming van bacteriën kan leiden. Gelukkig kan flossen helpen je tanden schoon te houden en worden je gezonde pogingen niet bestraft met gaatjes bij je volgende tandartscontrole.

Het maakt niet uit welk soort dieet je volgt, je mond en tanden kunnen geweldig blijven voelen met regelmatige gebitsverzorging met twee keer per dag tandenpoetsen en dagelijks flossen.