WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Hoe kan flossen helpen je tanden witter te maken?

Hoe kan flossen helpen je tanden witter te maken? article banner
Delen

Whitening-floss is één van de vele beschikbare opties als je flosdraad wilt aanschaffen. De reden hiervoor is dat fabrikanten hun slag willen slaan bij de groeiende van producten die helpen je tanden witter te maken, zoals whitening-tandpasta en whitening-mondwater.

Maakt flossen je tanden witter?

Whitening-flosdraad zorgt ervoor dat je tanden er witter uitzien omdat het de voedselrestjes tussen je tanden beter verwijdert. Het lijkt het stofzuigen of uitkloppen van tapijt of meubels: de kleur verandert niet echt, maar de kleuren lijken helderder wanneer je stof en vuil verwijdert.

Soorten whitening-flosdraad

Sommige soorten whitening-flosdraad zijn bedekt met microscopische kleine schurende deeltjes van silica. Andere zijn behandeld met stoffen zoals calciumperoxide, dat helpt sommige overmatige eiwitten, die ons speeksel op ons gebit afzet en die verkleuring kunnen veroorzaken, op te lossen. De belangrijkste manier waarop flossen het uiterlijk van je tanden verbetert is dat het voedselrestjes en tandplak met bacteriën verwijdert en je tandvlees gezond houdt. Je tanden zien er lichter en gezonder uit als je tandvlees gezond is, wat je kunt bereik door dagelijks te flossen met whitening-flosdraad, of welke soort flosdraad je prettig vindt.