WAAROM ORAL-B - ORAL-B FLOSS

Hoe gebruik je waterflossers?

Hoe gebruik je een waterflosser? article banner
Delen

Zo belangrijk is het om een waterflosser te gebruiken:

We weten allemaal hoe belangrijk het is om dagelijks je tanden te poetsen. Het is ook belangrijk dat je eveneens flost, om bij hardnekkig tandsteen achtergebleven voedselrestjes tussen je tanden te komen, die anders voor problemen met je tandvlees kunnen zorgen. Dagelijks flossen kan dit voorkomen. Een waterflosser, ook wel monddouche genoemd, kan een geweldige aanvulling zijn op je flosroutine.

Wat is een waterflosser?

Een waterflosser is een monddouche die een stroom water tussen je tanden en je tandvlees spuit en daarbij voedselrestjes, tandplak en bacteriën verwijdert. In combinatie met dagelijks flossen kan een monddouche je dagelijkse routine sterk verbeteren. Daarnaast is het een zachte maar effectieve manier om kronen, beugels, bruggen en implantaten te reinigen.

Hoe gebruik je een waterflosser?

Gebruik van een waterflosser voordat je je tanden poetst en flost, maakt voedselrestjes los waardoor ze later gemakkelijker zijn verwijderen met flosdraad. En als je de waterflosser gebruikt na het poetsen en flossen, worden voedselrestjes van plaatsen verwijderd die anders moeilijk bereikbaar zijn. Het gebruik ervan is erg gemakkelijk. Volg gewoon deze simpele stappen:

  1. Zorg voor watertoevoer - sluit de waterflosser aan op de kraan of vul het reservoir met lauwwarm water.

  2. Plaats de waterflosser - plaats de spuitkop in je mond, begin bij je kiezen en houd de kop weg van je tanden en je tandvlees in plaats van direct er naartoe.Je kunt het beste over de wasbak leunen, zodat er geen water op het blad eromheen spat.

  3. Selecteer de drukinstelling en zet de waterflosser aan - de monddouche heeft een aan/uit-knop of een draaiknop om de waterdruk in te stellen. Begin met de laagste drukinstelling en verhoog de druk stapsgewijs. Stel een hoge druk is die nog wel comfortabel is. U kunt uw lippen sluiten om opspattend water te voorkomen, maar zorg ervoor dat het water in de wasbak wegloopt.

  4. Volg de lijn van het tandvlees - beweeg de spuitkop langs al je tanden en kiezen, richt de waterstraal daarbij op de lijn van je tandvlees en tussen je tanden en kiezen. Richt op de bovenkant van je tanden en kiezen, de onderlijn van je tandvlees en de ruimtes tussen je tanden en kiezen. Houd de straal ongeveer twee seconden op elke tand en herhaal dit proces voor de binnenkant en de buitenkant van je tanden, totdat je je hele mond hebt gereinigd. Dit hele proces duurt ongeveer twee minuten.

  5. Maak het reservoir leeg - als je klaar bent, zet je het apparaat uit, verwijder je de spuitkop en laat je het reservoir leeglopen. Als je water in het reservoir laat zitten, kunnen er bacteriën in groeien.

  6. Maak het apparaat schoon - vergeet niet het reservoir van je waterflosser na ieder gebruik uit te spoelen, zodat het hygiënisch schoon blijft.