Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel of opzetborstel vervangen?

Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel of opzetborstel vervangen?

De meeste tandartsen raden aan om je tandenborstel of opzetborstel om de 90 dagen te vervangen, of eerder als je meer dan twee keer per dag langer dan 2 minuten poetst.

Een aantal van de Oral-B opzetborstels bevatten borstelharen die van groen naar geel kleuren wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen.

Waarom moet ik mijn tandenborstel of opzetborstel vervangen?

Wanneer opzetborstels regelmatig worden gebruikt, kunnen de borstelharen van je opzetborstel of tandenborstel verslijten waardoor ze je tanden minder effectief reinigen. Uit klinisch onderzoek blijkt zelfs dat een nieuwe opzetborstel meer plaque verwijdert dan een gebruikte opzetborstel.

Kan ik de Oral-B App gebruiken om bij te houden wanneer ik mijn opzetborstel moet vervangen?

Je kunt eenvoudig een herinnering in de Oral-B App instellen wanneer het tijd is om je opzetborstel te vervangen:

  1. Log in op de Oral-B App
  2. Ga naar het scherm 'Meer'
  3. Kies 'Je opzetborstel'
  4. Voer de datum in waarop je je opzetborstel bent gaan gebruiken

Hierna kun je in de app bijhouden hoelang je die specifieke opzetborstel hebt gebruikt, het totale aantal minuten dat je met je opzetborstel hebt gepoetst en de geschatte datum waarop je je opzetborstel moet vervangen.

Kan ik automatische herinneringen voor de vervanging van opzetborstels instellen?

Je kunt een Oral-B profiel aanmaken door je rechtstreeks op onze website te registreren. Zodra je je hebt geregistreerd, sturen we je om de 90 dagen een herinnering per e-mail wanneer het tijd is om je opzetborstel te vervangen.

Je kunt je ook aanmelden voor een abonnement op Oral-B opzetborstels waarmee je nieuwe, originele Oral-B opzetborstels ontvangt op basis van de gewenste leverfrequentie.

Was dit antwoord nuttig?