WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Tandenborstels met ‘medium’ of ‘soft’ borstelharen

Vind de beste borstelharen voor jou article banner
Delen

Bij de verzorging van de je mond, is niets belangrijker dan een consistente routine. Het allerbelangrijkste element van goede gebitsverzorging is het volgen van een geregelde routine met twee keer per dag poetsen en één keer per dag flossen.

Door een tandenborstel met de juiste borstelharen te gebruiken, wordt je dagelijkse gebitsverzorgingsroutine prettiger - én effectiever.

Een tandenborstel is persoonlijk, daarom zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Als je een grotere mond hebt, kies je waarschijnlijk voor een grote borstelkop. Als je mond kleiner is, ga je voor een compacter model. Sommige volwassenen hebben zelfs voorkeur voor modellen voor jongeren of kinderen, omdat ze daarmee gemakkelijker achter de achterste kiezen kunnen poetsen.

Een tandenborstel kiezen op basis van de borstelharen

Hoe kies je een tandenborstel? Dat is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, waardoor het erg moeilijk is om te weten wat je precies zoekt. Een goed startpunt is je tandarts of mondhygiënist om advies vragen.

Daarnaast geven we hier enkele algemene tips:

Een kleine borstelkop en goed ontworpen borstelharen: Kies een tandenborstel met een kleine borstelkop en een borstelontwerp waarmee je ook bij de moeilijk bereikbare plaatsen in de mond kunt komen.

Zachte borstelharen: Je tandenborstel zou zachte borstelharen moeten hebben, die zacht zijn voor je tanden en tandvlees.

- Gebruik altijd een tandenborstel met medium of zachte borstelharen. Als je last hebt van terugtrekkend tandvlees, kun je beter een tandenborstel met extra-zachte borstelharen nemen.

Gekruiste borstelharen: Gekruiste borstelharen zijn zo ontworpen dat ze het contact met tandoppervlakken tussen tanden verhogen, waardoor tandplak ook van moeilijk bereikbare plaatsen wordt verwijderd. Daarom zijn gekruiste borstelharen veel beter dan rechte.

Comfortabele handvat: Veel tandenborstels hebben handgrepen met antislipmateriaal, zodat ze ook als ze nat zijn gemakkelijk kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn de handvatten van veel Oral-B-tandenborstels vormgegeven aan de hand van onderzoek naar de vijf verschillende manieren waarop mensen hun tandenborstel vasthouden tijdens het poetsen.

Elektrische tandenborstelkoppen & borstelbewegingen

Net als bij handtandenborstels, is de beste elektrische tandenborstel die borstel die je prettig vind en iedere dag gebruikt. Ook elektrische tandenborstels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Over het algemeen zijn de opzetborstel van elektrische tandenborstels kleiner dan de borstelkoppen van handtandenborstels, dus als je aan een normale tandenborstel gewend bent kan het even duren voordat je hieraan gewend bent.

Vergeet hierbij echter niet dat één van de voordelen van een kleinere borstelkop op de elektrische tandenborstel is, dat het iedere tand en kies afzonderlijk kan reinigen. Er zijn verschillende soorten opzetborstels verkrijgbaar, variërend van polijstkoppen tot opzetborstels voor gevoelige tanden.

Kortom, als je de tandenborstel van de juiste grootte en met de juiste borstelharen voor jouw mond en jouw gebitsverzorging, kun je je tanden beter reinigen en de ophoping van bacteriën en plak helpen voorkomen.