WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Hoe poets je je tanden met een handtandenborstel?

Hoe poets je je tanden met een handtandenborstel? article banner
Delen

Waarom is het belangrijk om je tanden te poetsen?

Leren hoe je je tanden correct moet poetsen is de eerste stap op weg naar gezonde tanden en tandvlees, omdat voedselrestjes, plak en tandsteen worden verwijderd van de oppervlakken van je tanden en kiezen. Daarnaast helpt het de kans op tandbederf en tandvleesaandoeningen te minimaliseren, wat de belangrijkste oorzaken zijn van het verlies van tanden en kiezen.

Hoe kun je thuis je tanden reinigen?

Er zijn verschillende manieren om je tanden te poetsen met een handtandenborstel, vraag je tandarts daarom altijd om advies en zorg dat je zijn of haar instructies opvolgt. Om te beginnen gebruik je tandpasta met fluoride en een tandenborstel met zachte borstelharen. Vergeet ook niet je tandenborstel iedere drie maanden te vervangen.

Hoe lang moet je je tanden poetsen?

Om je tanden correct te poetsen, gebruik je een aanbevolen techniek gedurende ten minste twee minuten, 30 seconden voor ieder deel van je mond (rechtsboven, linksboven, rechtsonder en linksonder), zowel 's ochtends als 's avonds. Omdat de meeste handtandenborstels geen tweeminutentimers hebben, is het handig om een klok bij de hand te hebben, zodat je zeker weet dat je lang genoeg poetst.

De juiste stappen voor het poetsen van je tanden

Hoe je je tandenborstel vasthoudt hangt af van welk deel van je gebit je poetst.

Stap 1:

Begin met de oppervlakken aan de buitenkant en de binnenkant en borstel in een hoek van 45 graden met korte bewegingen van ongeveer een halve tandlengte langs de rand van het tandvlees. Let goed op dat je ook de kiezen helemaal achterin bereikt.

Stap 2:

Poets nu de kauwvlakken. Houd de borstel plat en borstel naar voren en naar achteren over deze oppervlakken.

Stap 3:

Wanneer je bij de binnenkant van je voortanden bent aangekomen, kantel je de tandenborstel verticaal en maak je soepele op-en-neer-gaande bewegingen met de punt van de tandenborstel.

Stap 4:

Zorg ervoor dat je de lijn van je tandvlees voorzichtig poetst.

Stap 5:

Borstel je tong in een vegende beweging van achteren naar voren om voedselrestjes en bacteriën die voor een slechte adem zorgen te verwijden. Nu je de juiste poetstechniek geleerd hebt, heb je alleen nog een beetje discipline nodig om dit elke dag toe te passen, waardoor het uiteindelijk gewoonte wordt. Het is één van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om je tanden en tandvlees gezond te houden.