Elektrische tandenborstels zijn bewezen het beste te zijn voor gezond tandvlees

Delen

Je tandvlees vormt de basis van je mondgezondheid en helpt je tanden op hun plaats en gezond te houden. Een goede mondverzorgingsroutine van twee keer per dag poetsen en één keer per dag flossen kan helpen gezond tandvlees in stand te houden. Het is dus erg belangrijk een tandenborstel te gebruiken die speciaal is ontworpen om je tandvleesrand te ondersteunen.  

Symptomen van tandvleesaandoeningen   

Milde tandvleesaandoening wordt gekenmerkt door gezwollen en soms bloedend tandvlees. Als het niet wordt behandeld, kan dit terugtrekkend tandvlees veroorzaken en schade aan de fundering van je tanden, waardoor het risico op tandverlies wordt vergroot.  

Elektrische tandenborstels zijn bewezen het beste te zijn voor gezond tandvlees  

Een consistente mondverzorgingsroutine kan tandvleesaandoeningen helpen voorkomen. Als je op zoek bent naar de beste tandenborstel voor je tandvlees, overweeg dan over te stappen op eenelektrische tandenborstel. Onderzoek heeft aangetoond dat poetsen met een elektrische tandenborstel de gezondheid van het tandvlees kan handhaven en tandverlies kan voorkomen1.  

Bronnen:  

http://www.oralhealthplatform.edu/our-work/the-state-of-oral-health-in-europe/  

1 Pitchika V, Pink C, Völzke H, Welk A, Kocher T, Holtfreter B. Long-term impact of powered toothbrush on oral health: 11-year cohort study.      

J Clin Periodontol. 2019. doi: 10.1111/jcpe.13126  

*vergeleken met een manuele tandenborstel