VOORWAARDEN - GEZONDHEID VAN HET TANDVLEES

Hoe kan gingivitis worden voorkomen?

Delen

Er zijn vele preventieve maatregelen die u kunt nemen om gingivitis te voorkomen, of in sommige gevallen de effecten ongedaan te maken wanneer je met gingivitis bent gediagnosticeerd. Met deze maatregelen kun je jezelf ook beschermen tegen ernstigere tandvleesaandoeningen (ook wel periodontitis genoemd), tandbederf en andere, meer ernstige aandoeningen.

Vier maatregelen voor gezonder tandvlees

Van regelmatig poetsen met een elektrische tandenborstel van Oral-B® is aangetoond dat het effectiever is bij het verbeteren van de gezondheid van je tandvlees vergeleken met regelmatig poetsen met een handtandenborstel. Voor een betere bescherming tegen gingivitis volg je deze eenvoudige dagelijkse routine voor mondhygiëne.

  • Poets je tanden twee keer per dag gedurende twee minuten met een elektrische tandenborstel en antibacteriële tandpasta om plak te verwijderen en de vorming van tandsteen te voorkomen. Vergeet daarbij niet ook je tandvlees voorzichtig te reinigen en te masseren.

  • Flos ten minste één keer per dag op de juiste manier, om voedselrestjes en plak tussen je tanden te verwijderen.

  • Spoel met mondwater om te voorkomen dat plak terugkomt en om de ziektekiemen die gingivitis veroorzaken te doden.

  • Breng iedere zes maanden een bezoek aan je tandarts om je gebit te laten controleren en grondig te laten reinigen.

Vraag je tandarts over gingivitis

Een bezoek aan de tandarts en de mondhygiënist kan intimiderend zijn, maar zij kunnen je helpen een persoonlijke routine op te zetten, voor een betere gezondheid van je mond. Als je je zorgen maakt over gingivitis, zijn dit enkele vragen die je je tandarts kunt stellen:

  • Denkt u dat gingivitis de oorzaak is van mijn symptomen?

  • Welke soorten tests heb ik eventueel nodig?

  • Wat kan ik doen om mijn tandvlees en tanden gezond te houden?