VOORWAARDEN - TANDGLAZUUR

Tandvlees en glazuur tandpasta’s

Tandvlees en glazuur tandpasta’s article banner
Delen

Oral-B tandvlees en glazuur repair tandpasta 

 Wist je dat de hoofdoorzaken van veel problemen met mondverzorging eigenlijk bij het tandvlees beginnen? Gezond tandvlees is stevig, lichtroze en zit strak om de tanden. Ongezond tandvlees kan gezwollen, rood en gevoelig zijn en geïrriteerd raken tijdens het poetsen of flossen.  

Wanneer je tandvlees in slechte staat verkeert, is dit van invloed op de gezondheid van je tanden. Dat komt omdat bacteriën, voedsel en tandplak die zich boven en onder de tandvleesrand ophopen, de gezondheid van je tanden kunnen beïnvloeden, vooral het glazuur.  

Tandvlees en glazuur tandpasta’s

Tandplak ontwikkelt als resultaat van een chemische reactie in je mond. Wanneer je koolhydraten en etenswaren met een hoog suikergehalte eet, combineren de deeltjes met de bacteriën in je mond om een zuur te creëren. Dit zuur draagt bij aan het afbreken van het tandglazuur. Dit zuur combineert dan met meer etensresten en speeksel en verandert in een kleverige, harde substantie die tandplak wordt genoemd. Na verloop van tijd kunnen deze processen erosie van het glazuur veroorzaken, wat leidt tot tandbederf en tandvleesaandoeningen.  

Hoe werken onze beste tandpasta's voor tandvlees en glazuur?  

Oral-B tandvlees en glazuur repair tandpasta is samengesteld met ActivRepair-technologie die zich richt op de tandvleesrand: 

  • Beschermt tanden tegen zuurerosie

  • Versterkt glazuur in slechts twee weken*

  • Heeft een antibacteriële werking die het tandvlees actief beschermt

  • Het is klinisch bewezen dat het werkt voor mensen met gevoelige tanden

Naast het gebruik van een goede tandpasta, moet je ervoor zorgen dat je twee keer per jaar een afspraak met de tandarts maakt. Zij kunnen je tanden en tandvlees nader bekijken, tandplak verwijderen en je een deskundig advies geven over je mondgezondheid.  

*in een laboratoriumonderzoek 

Bronnen:

https://www.oralb.nl/nl-nl/categorie-producten/tandpasta

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gingivitis/symptoms-causes/syc-20354453