VOORWAARDEN - SLECHTE ADEM

Wat veroorzaakt een slechte adem?

Meisje dat tandenpoetst om slechte adem te voorkomen article banner
Delen

Slechte adem, ook wel halitose genoemd, kan bij iedereen voorkomen. Goede poetsgewoonten kunnen je echter helpen een frisse adem en een fris gevoel te geven. We hebben een lijst samengesteld met oorzaken voor slechte adem en stappen die je kunt nemen om je adem fris te houden, zoals de beste tandpasta voor jou.  

De oorzaken:   

 Een goede plek om te beginnen als het gaat om het fris houden van je adem is het analyseren van je mondverzorgingsroutine.   

 Als we poetsen en flossen regelmatig overslaan, blijven er etensresten tussen de tanden, langs de tandvleesrand en op de tong zitten, waardoor er bacteriën ontstaan die een onaangename geur tot gevolg kunnen hebben.   

Een andere boosdoener is een droge mond. Een chronische droge mond voorkomt dat speeksel overtollige plakbacteriën in de mond wegspoelt, wat kan bijdragen aan een nare geur.   

De soorten voedsel waarvan je zo geniet, kunnen natuurlijk ook een geur in je mond veroorzaken. Knoflook, ui en alcohol zijn allemaal soorten voedsel die tijdelijk de geur van je adem kunnen beïnvloeden.    

En tenslotte kan roken of het kauwen van tabak onmiddellijk een langdurige slechte adem geven.  

Zo houdt je je adem fris:  

Poets twee keer per dag. Het lijkt voor de hand liggend, maar vaak vergeten we te poetsen of poetsen we maar één keer per dag. Twee keer poetsen, 's ochtends en 's avonds of na de maaltijd is van fundamenteel belang om je mond schoon te houden. We raden je aan om het soort tandpasta dat je gebruikt te upgraden. Probeer er een met een ingrediënt dat bacterieopbouw in de mond bestrijdt om de hoofdoorzaak van slechte adem te voorkomen.  

Een andere goede manier om beter te poetsen is het upgraden van je tandenborstel. Elektrische tandenborstels werken bijvoorbeeld harder om de plekken tussen de tanden te bereiken om meer tandplak te verwijderen.    

Flos regelmatig. Flos minstens één keer per dag om vastzittende etensresten en plakbacteriën uit nauwe ruimtes en tussen tanden te verwijderen.  

Spoel met mondwater. Mondwater kan helpen om achtergebleven voedsel ná het poetsen te verwijderen, terwijl het je ook een gevoel van frisse adem geeft.  Gebruik een mondwater die antibacteriële eigenschappen heeft die de bacteriën doden die slechte adem veroorzaken.  

Vergeet niet om je tandarts minstens twee keer per jaar te bezoeken voor reiniging en controles.   

Het komt erop neer – slechte adem treft de meeste mensen op een gegeven moment. De beste manier om je adem fris te houden? Zorg voor een goede mondverzorgingsroutine.  

Bronnen:  

https://www.oralb.co.uk/en-gb/product-collections/oral-b-gum-enamel-repair-and-protection

https://www.oralb.co.uk/en-gb/products/toothpaste-and-mouthwash/oral-b-gum-enamel-repair-mouthwash

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bad-breath/symptoms-causes/syc-20350922