LEVENSFASES - VOLWASSENEN

Hoe houd je je gebit gezond?

Gezonde tanden en een gezonde glimlach article banner
Delen

Om een mooie glimlach te houden, is het belangrijk dat je de best gebitsverzorgingsproducten gebruikt, om er zeker van te zijn dat je tanden gezond en je mond schoon te houden.

Effectieve mondhygiëne is meer dan alleen een mooie glimlach, het is ook belangrijk voor je algehele gezondheid en welzijn. Je mond is niet alleen essentieel voor eten, drinken, proeven, ademen en communicatie, je speeksel heeft ook antibacteriële eigenschappen en maakt deel uit van het afweersysteem van je lichaam tegen infecties. Het is bekend dat een slechte mondhygiëne kan leiden tot onprettige aandoeningen zoals tandvleesproblemen, tandcariës en een slechte adem.

Wanneer je een bezoek brengt aan je tandarts, is iedere controle erop gericht de gezondheid van je mond te beschermen. Tandartsen moeten de volgende dingen controleren, omdat ze een belangrijke rol spelen bij je mondhygiëne en gezondheid van je mond:

 • Tandvleesproblemen

 • Tandbederf

 • De vorming van tandsteen

 • De vorming van plak

 • Tandgevoeligheid

 • Vlekken op de tanden

 • Een slechte adem

Oral-B heeft een nieuwe tandpasta op de markt gebracht: Pro-Expert. Dit is een alles-in-een-tandpasta die wordt aanbevolen door tandartsenverenigingen omdat het preventief behandelt tegen de zeven problemen waar tandartsen het meest tegenaan lopen.

Gaatje en tandvleesproblemen blijven wereldwijd een belangrijk probleem bij de gebitsverzorging, dus het is de hoogste tijd dat mensen profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van mondhygiëne voor gezondere tanden. Tandspecialisten zeggen dat het de hoogste tijd is dat mensen de gezondheid van hun mond beschermen en de noodzaak tandproblemen te behandelen te verminderen door een tandpasta te gebruiken die wordt aanbevolen door tandartsenverenigingen, om zo de gezonde glimlach van zichzelf en van familieleden te beschermen.

Tips voor goede mondhygiëne en een gezonde glimlach:

 1. Tanden poetsen is van essentieel belang voor een goede mondhygiëne. Poetsen met de nieuwe Pro-Expert alles-in-een-tandpasta van Oral-B is dé manier om tandvleesproblemen te bestrijden en een goede mondhygiëne en een levenslange gezonde, prachtige glimlach te ondersteunen. Vergeet niet je tandenborstel regelmatig te vervangen en poets twee keer per dag 's ochtends en 's avonds gedurende minstens twee minuten. Let er daarbij op dat je je tandvlees niet overslaat, poets het met kleine, rondgaande bewegingen.

 2. Ga twee keer per jaar naar de tandarts – dus iedere zes maanden – voor een professionele reiniging, afhankelijk van de algehele gezondheid van je mond. Regelmatige controles van je tanden zijn nog belangrijker voor vrouwen tijdens de zwangerschap, omdat ze een hoger risico lopen op tandproblemen.

 3. Vermijd het roken of gebruik van tabak. Roken zorgt voor vlekken op de tanden en versnelt het verouderingsproces in de mond.

 4. Vermijd dranken met een hoog suikergehalte en kleurstoffen, om vlekken op je tanden en gaatjes te voorkomen.

Geef de zorg voor je mond de aandacht die het verdient en poets voor een gezondere glimlach met Oral-B, wat helpt te voorkomen dat je een vervelende behandeling moet ondergaan bij je volgende tandartscontrole.

De nieuwe Oral-B Pro-Expert All in One-tandpasta helpt bij de verzorging van je tanden door een beschermlaagje aan te brengen bij het poetsen. Hiermee kun je het beste uit je tanden halen, met gezond tandvlees, schone en gladde tanden en een stralende glimlach.

Pro-Expert-tandpasta van Oral-B is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder Pro-Expert Tandglazuurbescherming, Pro-Expert Tandvleesverzorging en Pro-Expert Gevoelige tanden, gericht op specifieke mondproblemen. Gebruik van deze tandpasta's in combinatie met Oral-B-tandenborstels en -mondwater garandeert een onovertroffen reinigend effect.